Política

El PSOE i el PP empatarien a les eleccions europees, segons el CIS

Segons el sondeig preelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques obtindrien 23 escons cadascun, però els socialistes guanyarien en percentatge de vots

El PSOE i el PP empatarien a les eleccions europees del pròxim 7 de juny, en aconseguir  23 escons cadascun, tot i que els socialistes superarien lleugerament els populars en percentatge de vot, en sumar el 42,8% de les paperetes, respecte del 42,2% que aconseguiria el PP, segons el sondeig elaborat pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre els comicis europeus.

L'estudi, publicat aquest dijous, que augura una abstenció del 13,8%, atorga a Coalició Per Europa, que agrupa CiU, PNB i Coalició Canària, dos escons (5,1% dels vots), mentre que IU-ICV, que concorre amb la marca L'Esquerra, es faria amb un lloc a l'Eurocambra en aconseguir el 3,1% dels vots.

També la coalició Europa dels Pobles-Verds, de la qual formen part ERC, BNG, Aralar, Eusko Alkartasuna i la Chunta Aragonesista, obtindria un representant al Parlament Europeu i el 3,6% de les paperetes. Unión, Progreso yi Democrácia (UPyD), que s'estrena en un comicis comunitaris rebria el suport de l'1,3% dels ciutadans que acudirien a les urnes, però no aconseguiria representació.

Els votants només valoren amb un aprovat el candidat del PSOE, Juan Fernando López Aguilar (5,35) i el candidat del PP, Jaime Mayor Oreja (5,04) i suspenen Oriol Junqueras (4,32), Willy Meyer (4,17), Ramon Tremosa (4,12) i Francisco Sosa Wagner (3,77).

Només un 3,3% dels enquestats segueix amb molt d'interès les informacions relacionades amb les eleccions al Parlament europeu i i un 22,7% dels enquestats diu que segueix aquestes notícies amb 'força interès'. Hi ha un gruix del 46,7% dels enquestats que assegura que segueix les informacions relacionades amb aquestes eleccions amb 'poc interès' i un 26,9% asseguren que no tenen 'cap interès' per aquest tipus d'informacions.

Poc més de la quarta part dels enquestats sap el dia que se celebren les eleccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.