Política

Iceta diu que "tot pecat ha de tenir la seva penitència"

El PSC anuncia la suspensió de militància per als tres imputats socialistes del cas Pretòria

Miquel Iceta ha anunciat que han estat suspesos de militància “de forma preventiva” els tres imputats socialistes del cas Pretòria, l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz; el regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco, i el director de Serveis, Pascual Vela.

Iceta ha dit que el partit “té plena confiança” en els seus regidors i “en la justícia”, perquè “tot pecat ha de tenir la seva penitència”. Iceta també ha afegit que el seu partit actuarà de la mateixa manera si es produeixen altres casos de corrupció.

El portaveu del PSC ha afirmat que el partit mostra i mostrarà “tolerància zero davant de qualsevol comportament corrupte” dels seus càrrecs electes, mentre ha reconegut que és un moment, després del cas Millet i ara pel Pretòria, en què “es requereixen els màxims esforços” de tots els partits per donar les “màximes garanties” perquè la política torni a tenir la confiança dels ciutadans.

“Aquest cas perjudica la bona imatge de la política, i això és el que més ens preocupa”, ha recalcat.

Iceta ha remarcat que als tres càrrecs no se'ls ha expulsat del partit, sinó que només se'ls ha suspès de militància. Muñoz i Dobarco, en presó provisional, han defensat la seva innocència i han fet pública la seva renúncia a través de la lectura d'un comunicat per part dels seus advocats.

Iceta, però, no ha parlat de cap candidat a liderar l'Ajuntament de Santa Coloma, en substitució de Muñoz, i ha afirmat que s'ha de parlar encara amb el grup municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.