Política

Puigcercós diu que per convocar referèndums “no s'ha de demanar permís” i que aquest “va ser l'error d'Ibarretxe”

El president d'ERC ha afirmat que la publicació de la sentència del TC “s'allargarà” perquè “han vist què s'està coent a Catalunya”

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat en una entrevista a RAC 1 que per convocar els referèndums “no s'ha de demanar permís” i que aquest “va ser l'error d'Ibarretxe”.

El líder republicà ha dit que l'exlehendakari basc va voler fer una consulta, “una proclamació unilateral”, que era un dret i en tenia l'estructura administrativa, i ha criticat que al final fes marxa enrere.

A Puigcercós se li ha preguntat com veuria una única candidatura independentista per a les properes eleccions al Parlament català. Per una banda, ha respost que hi estaria d'acord sempre que “es tingués l'objectiu molt clar i es tingués clar què es va a fer”. “A les portes d'una sentència del Tribunal Constitucional i al final d'un procés com és el projecte autonomista, tinc les portes obertes”, ha recalcat.

És aquí que ha tornat a parlar de l'exlehendakari dient que va articular un front comú per a la consulta que va guanyar i després es va fer enrere. L'error, segons Puigcercós, va ser que va voler mantenir el front i un front sense causa té elements nocius per a un país, “divideix el poble”. “Quan hi ha una causa, el front és legítim; no hi ha res pitjor per a un país que un front sense causa”, ha reafirmat.

Quant a la sentència del TC, Puigcercós ha confessat que té “una íntima sospita”. Per una banda, ha dit que creu que la publicació de la sentència “s'ajornarà”, perquè “han vist què s'està coent a Catalunya” i perquè el PSOE “només hi té a guanyar”. Segons el republicà, els socialistes saben que la publicació de la sentència, com més s'apropi a les eleccions espanyoles, “més perjudicarà el PP”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.