Política

De Cospedal considera "demagògic i irresponsable" titllar el PP de "catalanofòbic"

Creu que el model presentat per Zapatero "és injust" i que s'ha preparat de forma "opaca, improvisada, obscurantista i insolidària"

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha carregat aquest dijous contra el vicepresident tercer del govern espanyol i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves. L'ha criticat per haver acusat de "catalanofòbia" els qui s'oposen al nou model de finançament autonòmic i ha afirmat que recórrer a aquesta mena d'arguments "és una demagògia i una irresponsabilitat que no té nom".

Ha deixat clar que al seu partit no li agrada el futur sistema de finançament perquè "és injust". "Jo estic en contra del model de finançament, no de Catalunya", ha emfasitzat.

Poc democràtic
En aquest context, ha subratllat que els populars consideren que Catalunya, Andalusia i Castella-la Manxa han de tenir un model "just". Ha afegit que la proposta del govern espanyol és "improvisada, opaca, obscurantista i insolidària" i ha alertat que, en haver-se negociat "en secret" i de manera "impròpia d'un país democràtic", generarà "inseguretats".

Per argumentar-ho, ha remarcat que encara hi ha comunitats que no tenen clar quants diners rebran i que el govern espanyol només ha negociat amb el "PSOE, el PSC i a última hora amb ERC". Amb la resta de comunitats autònomes, però, assegura que l'executiu no hi ha negociat. El finançament és per a ella una qüestió que hauria d'haver estat objecte d'un "pacte d'Estat com a mínim entre PSOE i PP".

Finançament a crèdit
També ha aprofitat l'avinentesa per evidenciar que "per primera vegada en la història es finançarà un model amb càrrec a més deute públic" i això, ha remarcat, en un país que ja té "un endeutament excessiu". "I els deutes s'hauran de pagar o bé apujant els impostos o abaixant les prestacions", ha previst. Alhora, ha posat en dubte la xifra dels 11.000 milions addicionals que defensa l'executiu espanyol, argumentant que aquest número "no surt" si se sumen les xifres promeses "a les diferents autonomies".

De Cospedal ha explicat que, malgrat considerar que no és bo per al conjunt de les autonomies, la direcció nacional del partit va optar perquè les autonomies governades pel PP s'abstinguessin ahir dimecres en el Consell de Política Fiscal i Financera perquè, al cap i a la fi, els executius autonòmics necessiten recursos per sufragar la prestació de serveis com la Sanitat o l'Educació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.