Política

Els crítics esmenen Ridao

Uriel Bertran recorda que ERC ha perdut 70.000 vots respecte a les europees del 2004 i que "s'ha tornat als resultats del 1999". Considera provat que el pacte amb el PSC només perjudica el partit. EI prepara una ponència per marcar un full de ruta que volen que el partit adopti

Els crítics d'ERC, Esquerra Independentista, no veuen la nova tendència "a l'alça" del partit insinuada pel secretari general, Joan Ridao, arran dels resultats de diumenge en les eleccions europees.

El moviment liderat per Uriel Bertran ha esmenat Ridao. "Per extreure aquesta conclusió s'ha basat en el fet que en les últimes eleccions, les espanyoles de l'any passat, vam rebre només un 7,8% dels vots i ara n'hem recollit un 9,2%. Doncs aquí s'acaba el que pot presentar, perquè el que no diu és que en aquelles eleccions vam tenir 300.000 vots i ara n'hem tingut 180.000", adverteix Bertran en declaracions a l'AVUI.cat.

Per EI les conclusions són clares. "Hem perdut 70.000 vots respecte a les europees del 2004, és un resultat que ens fa tornar deu anys enrere, fins al 1999, i el PSC n'ha perdut 200.000. És clar que la suposada estratègia de buscar el vot entre suposats exvotants del PSC no funciona. El nostre votant se n'ha anat a l'abstenció".

En aquest balanç "realista" dels resultats, Bertran hi veu una causa clara: "El pacte a la Generalitat amb un partit subordinat a Madrid, com ho demostren constantment els seus 25 diputats al Congrés".

De cara a les eleccions catalanes de l'any que ve, per tant, Esquerra Independentista creu que és urgent "un canvi d'estratègia". Amb l'objectiu de promoure-la, el moviment de Bertran ha convocat una assemblea general per al 20 de juny. En la reunió s'aprovarà una ponència que marcarà un "full de ruta" que els d'EI esperen que sigui acceptat per la resta del partit. Entre els punts previstos hi ha el de demanar que no es pacti amb cap partit que no estigui disposat a convocar un referèndum d'autodeterminació.

Per EI, els mals resultats del Partit Republicà Català (PRC) –soci virtual de Joan Carretero–, que només ha obtingut 4.641 vots, i d'Iniciativa Internacionalista (16.575) malgrat el suport explícit de la CUP, indiquen que "ERC continua sent el referent de l'independentisme i que val la pena renovar el partit des de dins, en lloc de crear opcions noves a les quals el nostre elector tampoc no hi va quan deixa de votar-nos", argumenta Bertran.

L'únic balanç positiu de les eleccions de diumenge per EI és el fet que Oriol Junqueras hagi obtingut un escó a l'Eurocambra. El sector crític "felicita i desitja sort" al nou eurodiputat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Els mediadors posposen les negociacions d’una treva a la Franja

Barcelona
política

Torra demana a Puigdemont que faci una “reflexió” sobre si ha de plegar

prada
guerra a gaza

Mor un alt comandant del braç militar d’Al-Fatah en un atac israelià al Líban

barcelona
Política

Juan Jurado, nou alcalde d’Esparreguera, en substitució d’Eduard Rivas

Esparreguera
Política

Montblanc fa eleccions a les pedanies per escollir representants

Montblanc
guerra a gaza

Israel mata almenys mig centenar de persones a la Franja

barcelona
política

El finançament ja fa saltar espurnes entre ERC i el PSOE

barcelona
política

Últim traspàs de carteres: Paneque rep la de Transició Ecològica

barcelona
Guerra a europa

El Parlament d’Ucraïna ratifica l’Estatut de Roma i s’adhereix al TPI

barcelona