Política

El PSOE vol que les Corts de Castella La Manxa instin Yebra a renunciar al cementiri nuclear

Demanen que s'avanci el ple de la Cambra autonòmica abans que expiri el termini de presentació de candidatures per aconseguir "el que Cospedal no va ser capaç d'aconseguir sola"

El grup parlamentari del PSOE de Castella La Manxa ha demanat aquest dimarts que s'avanci el ple extraordinari de les Corts autonòmiques sol·licitat pel president de la comunitat autònoma, José María Barreda, abans del dia 30 de gener per convèncer l'Ajuntament de Yebra que no presenti la seva candidatura a acollir un cementiri nuclear .

El portaveu dels socialistes, Santiago Moreno, ha explicat que "és lògic" que el ple se celebri abans que finalitzi el termini per presentar les candidatures a allotjar el  magatzem temporal centralitzat (ATC, en les seves sigles en castellà) de residus nuclears –el 30 de gener– per tal de "sumar intents per convèncer" els regidors de Yebra.

Segons Moreno, la presidenta del PP a Castella La Manxa, Maria Dolores Cospedal, no ha sabut convèncer els regidors del seu partit degut al seu doble càrrec com a secretària general del PP i regional del partit. El diputat socialista ha assegurat que el ple pretén "el que Cospedal no va ser capaç d'aconseguir tota sola, que és convèncer l'Ajuntament de Yebra que no faci la sol·licitud".

En aquest sentit, Moreno està convençut que el president Barreda convencerà "amb més facilitat el govern d'Espanya que no pas Cospedal ha sigut capaç de convèncer l'alcalde de Yebra".

Moreno ha dit, d'altra banda, que la polèmica creada al voltant del ATC evidencia "que no s'ha sabut fer bé" des del Ministeri d'Indústria i que "no s'ha aconseguit quelcom fonamental, que és el consens a través del convenciment". El diputat de Ciudad Real adverteix que es farà "el possible i l'impossible" perquè Yebra no aculli el cementiri nuclear, gràcies al "vot solidari dels regidors del PP".

El president de Castella La Manxa, per la seva part, s'ha posicionat en contra de la ubicació del cementiri nuclear a Yebra "tot i que molesti el govern central, perquè està comprometent Guadalajara i la seva gent".

De totes maneres, després de la petició de Barreda és el president de la Cambra, Francisco Pardo, qui ha de convocar la Mesa i la Junta de Portaveus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona
Política

La direcció d’ERC demana un informe jurídic sobre l’avançament del congrés

barcelona
política

Un manifest insta a moure’s contra l’emergència lingüística als Països Catalans

prada
administracions

Els Mossos d’Esquadra incorporen 850 nous agents

barcelona
guerra a europa

Rússia repel·leix un intent d’incursió ucraïnesa a Briansk

barcelona
Política

Berni Álvarez, el nou conseller d’Esports, s’acomiada de Tarragona

Tarragona
guerra a gaza

Biden urgeix Netanyahu a tancar l’acord d’alto el foc

barcelona
política

Els socialistes intenten calmar ERC: “compliran” amb el pacte de finançament

barcelona