Política

Europa, pendent del resultat del referèndum irlandès sobre el Tractat de Lisboa

Els irlandesos comencen aquest dissabte el recompte dels vots

La Unió Europea es llevarà aquest dissabte pendent del resultat del referèndum irlandès sobre la ratificació del Tractat de Lisboa i amb l'esperança que l'electoral de l'illa accepti per fi el text comunitari, com prediuen les enquestes. Al tancament dels col·legis electorals divendres al vespre, l'afluència a les urnes se situava al voltant del 50 per cent, segons estimacions del rotatiu The Irish Times.

L'abstenció, apunten els experts, és el principal enemic dels partidaris del text comunitari, que a les enquestes, no obstant, superaven amb comoditat als detractors durant la campanya.

Un altre no d'Irlanda, com en la consulta del mes de juny del 2008, tornaria a paralitzar el procés de reforma de les institucions de la Unió ampliada dissenyat en el document, fruit de dos anys de complicades negociacions entre els Estats membres. Dissabte al matí, Irlanda començarà el recompte de vots.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.