Política

El cap de l'OTAN a l'Afganistan afirma que la falta de tropes els pot fer perdre la guerra

Segons Stanley A. McChrystal, la debilitat més gran que ha comès el seu contingent és "que no ha defensat amb agressivitat els mateixos afganesos" i que han estat massa preocupats per defensar les seves pròpies tropes

El cap militar de l'OTAN a l'Afganistan, el general nord-americà Stanley A. McChrystal, adverteix en un informe remès al departament de Defensa dels Estats Units que si no rep més tropes corre el risc de fracassar, segons l'edició digital de The Washington Post.

McChrystal va rebre l'encàrrec d'emetre una avaluació de la situació de l'Afganistan després de la destitució el passat mes de maig de l'anterior cap militar nord-americà, el general David McKiernan.

L'informe, que ha estat remès al secretari de Defensa nord-americà, Robert Gates, l'estan avaluant el president nord-americà Barack Obama i els seus assessors.

El cap militar reitera que una "ràpida estratègia contrainsurgent" no és possible sense reforços militars i insisteix en el risc de derrota. Segons ell, la debilitat més gran que ha comès el seu contingent és "que no ha defensat amb agressivitat els mateixos afganesos i que han estat massa preocupats per defensar les seves pròpies forces".

McChrystal no ha estalviat crítiques al desconeixement de les tropes internacionals de les dinàmiques internes del país i assegura que el departament que ell dirigeix ha centrat els seus esforços d'intel·ligència a com atacar els insurgents, fet que ha dificultat l'entesa i comprensió d'aspectes claus de la societat afganesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.