Política

Laporta participarà en la marxa de torxes d'ERC en record de Companys

Joan Puigcercós i Laporta tornaran a coincidir de nou després que el dia 2 passat el primer va assistir a la inauguració de la penya blaugrana de Santa Maria d'Oló

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, participarà el pròxim 15 d'octubre en la tradicional marxa de torxes que cada any organitza ERC en aquesta data, en record de l'expresident de la Generalitat republicana Lluís Companys.

Concretament, i segons ha explicat el president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, en unes declaracions a RAC1, Laporta ha confirmat la seva presència en aquesta marxa de torxes, que se celebra sempre de matinada al castell de Montjuïc, el mateix lloc on Companys va ser afusellat pel règim franquista.

La federació de Barcelona d'ERC, que com a organitzadora de l'acte és qui ha convidat Laporta, ja preveu la seva presència en la seva pàgina web, juntament amb el líder del partit, Joan Puigcercós, el president d'aquesta mateixa federació, Oriol Amorós, i el regidor i president del grup municipal, Jordi Portabella.

Puigcercós i Laporta tornaran a coincidir de nou després que el dia 2 passat el primer va assistir a la inauguració de la penya blaugrana de Santa Maria d'Oló, una localitat en la qual viuen familiars del líder republicà.

La marxa de torxes commemorarà aquest any el 69 aniversari de l'execució del president Companys i l'acte s'inicia cada any quan militants d'ERC i d'altres ciutadans es congreguen a les sis del matí a les portes del castell i, amb les torxes enceses a la mà, es desplacen fins al Fossar de la Pedrera, que és el lloc exacte on es va produir l'afusellament.

La Federació de Barcelona d'ERC acostuma a convidar cada any a participar en la marxa una "personalitat" de la societat civil catalana, i entre d'altres participants es recorda la presència de l'actriu Montserrat Carulla, o dels historiadors Joan B. Culla, Jaume Sobrequés i Agustí Alcoberro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.