Política

Ciutadans compara Laporta i Carretero amb Berlusconi i Bossi

El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, considera que és un tàndem "perillós" que practica una política amb "tuf parafeixista"

El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha qualificat aquest dilluns el president del FC Barcelona, Joan Laporta, com "el Berlusconi català" i ha comparat el líder de Reagrupament, Joan Carretero, amb Umberto Bossi (Lliga Nord) perquè volen imposar un model de societat "excloent" que potenciï la "xenofòbia" i el "racisme".

D'aquesta manera Cañas ha valorat l'assemblea que ahir va celebrar Reagrupament a Barcelona, i que va comptar amb la presència de Joan Laporta.

Al seu entendre, el tàndem Carretero-Laporta és un tàndem "perillós" que practica una política amb "tuf parafeixista" i que comparteix el "somni" d'una Catalunya "monolingüe" i "racialment pura", fet que, segons el seu parer, pot "posar en risc la convivència".

Davant del que ha anomenat política d'"exclusió" i d'"ultradreta nacionalista independentista", Ciutadans s'ha presentat com l'"antídot".

D'altra banda, Cañas ha acusat el president català, José Montilla, de fer una política "pornogràfica", amb un estil "caciquil i populista", perquè "ha entrat en campanya utilitzant la gent gran", en referència a l'acte que José Montilla va celebrar dissabte passat a Barcelona.

Segons el portaveu de C's, el president del govern no actua amb "fets", sinó amb paraules "vanes i buides" i això, ha dit, es reflecteix en les enquestes, que situen el PSC "cap avall".

"Montilla ven els seus electors, ven Catalunya, per mantenir-se en una cadira", ha conclòs.

Tampoc no ha escapat a les crítiques el PP de Catalunya, ja que, segons l'opinió de Cañas, la presidenta d'aquest partit, Alícia Sánchez-Camacho, vol "passar del tripartit al bipartit" pactant amb CiU, i el "futur" de Catalunya no pot ser la reedició de "fórmules esgotades", ha dit.

En aquest sentit, Cañas ha afegit que és "indecent" que CiU i PPC presentin llistes per separat "si la seva intenció és anar junts". "Això és mercadeig i intercanvi de cromos", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona