Política

Al govern ja no li interessa una data sinó el contingut del finançament

D'aquí a dos mesos farà un any que el debat del finançament català hauria d'estar resolt en base el que estableix l'Estatut

No hi ha novetats quant al tema del finançament. Així ho ha assegurat en roda de premsa posterior al consell de govern, Jordi Ausàs, conseller de Governació i administracions públiques de la Generalitat. "La defensa dels interessos dels catalans passa per no acceptar qualsevol proposta", ha afirmat Ausàs. També ha manifestat "que després de tants incompliments" al govern ja no li interessa una data sinó el contingut", a dos mesos perquè es compleixi un any que el debat hauria d'estar tancat.

El govern català afirma que no ha deixat de pressionar per resoldre el tema del finançament, pressió "per obtenir al final el model que estableix la llei, el que estableix l'Estatut" i "no només per obtenir-ne un millor del que ja tenim".

De si la no resolució del tema del finançament ha estat la causa de la pèrdua de vots als partits que conformen l'actual tripartit en les eleccions europees de diumenge, Ausàs ha dit que en pot ser una causa, "però no la única".

Ha afirmat que "qualsevol qüestió pot afectar la pèrdua de vots". Ha dit que el finançament no és l'única causa, perquè a Europa també hi ha hagut una altra abstenció i el finançament no els afecta per a res. Tot i això ha reconegut que "els incompliments de les lleis ajuden a la desafecció política i a la no participació".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.