Política

Rosa Díez reforçarà la seva presència a Catalunya

La líder d'UPyD nega qualsevol contacte amb Nebrera

La diputada al Congrés i líder d'UPyD, Rosa Díez, ha anunciat avui que intensificarà la seva presència a Catalunya de cara a les eleccions de tardor, després que ahir patís un aldarull amb estudiants a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

En una entrevista, ha declarat que tindrà una presència "més continuada" i que això ja ho ha començat a dur a la pràctica. Després de la conferència universitària d'ahir, aquest mateix mes participarà en una trobada amb empresaris a la capital catalana.

Díaz ha negat qualsevol mena de contacte amb l'exdiputada del PP català Montserrat Nebrera amb vista a una candidatura conjunta. "No tenim acords previs amb ningú", ha assegurat Díez, que ha deixat clar que UPyD concorrerà en solitari a les autonòmiques.

Ho ha dit en preguntar-li sobre si ha dialogat amb Nebrera sobre aquesta qüestió, després que l'exdiputada registrés la formació Alternativa de Govern i plantegi presentar-se a les eleccions catalanes, decisió que formalitzarà en les últimes setmanes. Ha indicat que l'objectiu d'UPyD a les catalanes no és ocupar l'espai electoral que a dia d'avui està en mans de C's.

Segons Díez, UPyD presenta una oferta "transversal", per la qual cosa té marge de creixement entre els qui fins avui han votat totes les opcions polítiques.

Segons la diputada, UPyD vol ser la formació dels qui "estan farts dels uns i dels altres" i demanden una nova manera de fer política. A més, ha indicat que un dels elements que singularitzen la seva formació és que fa el mateix discurs arreu.

Ha dit que per a la formació és important aconseguir representació a Catalunya, però ha afegit que és "un més dels reptes" que es planteja per als pròxims anys ja que el seu objectiu és arribar a representació a tot el territori estatal.

Si aconsegueixen representació al Parlament, Díez ha assegurat que la formació aspira a "condicionar" i ser decisiva per a la formació del futur Executiu, i ha recordat que entre les demandes que posarà a sobre la taula, destaquen la independència de la justícia, la reforma de la llei electoral o un gir de 180 graus en les polítiques educatives que fins avui ha fet la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.