Política

El jutge exigeix 50.000 euros de fiança per a l'exconseller d'Economia del govern de Jaume Matas

Dimiteix el cap de premsa del PP balear, Joan Martorell

La jutge ha decretat presó eludible sota una fiança de 50.000 euros per a Lluís Ramis d'Ayreflor, que va ser conseller d'Economia de la passada legislatura sota el mandat de Jaume Matas al capdavant de l'executiu. També li ha retirat el passaport i té la obligació de comparèixer quinzenalment davant dels jutjats.

Bosch ha citat Ramis d'Ayreflor aquest mateix dilluns al matí i ha declarat durant més de dues hores. La jutge l'acusa dels delictes de malversació de fons públics, suborn i prevaricació.

Ramis d'Ayreflor ha estat interrogat en referència a CAIB Patrimoni, l'empresa pública que depenia de la seva cartera i a través de la qual es podrien haver adjudicat contractes presumptament irregulars per a la construcció d'edificis públics.

La jutge ha acceptat la petició que demanava el ministeri fiscal, compost en aquest cas pels fiscals Pedro Horrach i Miquel Àngel Subiran. La magistrada acusa l'exconseller d'Economia de malversació de cabals públics, prevaricació i suborn.

La magistrada ja va decretar presó eludible sota fiança per al màxim responsable de CAIB Patrimoni, Jorge Sáinz de Baranda, divendres passat. També va decretar presó eludible sota fiança de 30.000 euros per a Joan Pol, conseller de CAIB Patrimoni. A Jaume Vidal, que va ser gerent d'aquesta empresa púbica, li va retirar el passaport i haurà de comparèixer cada quinze dies als jutjats, una mesura que també va adoptar per a Pol i Sáinz de Baranda. El PP, un cop dictades, va donar de baixa de militància de manera temporal a Pol, Vidal i Sáinz de Baranda.

Dimiteix el cap de premsa del PP balear

Precisament aquest dilluns el cap de premsa del PP balear, Joan Martorell, que està imputat en el cas Palma Arena com a director de comunicació del govern de la passada legislatura, ha dimitit després d'haver estat convidat a "abandonar" el càrrec, segons ha informat en un breu comunicat de premsa.

 Dimecres passat, el president del PP balear, José Ramón Bauzá, va informar que expulsaria del partit tots els militants als quals se'ls decretessin mesures cautelars. Precisament Martorell havia declarat el 18 de febrer passat, i el jutge li va imposar una fiança de responsabilitat civil de 250.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.