Política

Tots contra Nebrera

CiU, el PSC, ICV i el PP critiquen la ja exdiputada del PP, que deixa el partit i l'escó. L'acusen de frivolitzar el Parlament i de no treballar. Camats li demana que calli "per respecte per a aquells que han perdut la vida perquè Catalunya tingui un Parlament"


Continuen les reaccions polítiques contra Montserrat Nebrera des de totes les franges de l'arc parlamentari. Aquest dimecres, han estat el convergent Oriol Pujol i el socialista Joan Ferran els que han criticat la la exdiputada del PP, que acaba de deixar el partit i l'escó i que ha criticat  la vida parlamentària, la qual considera inútil tal com funciona actualment.

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha considerat que diputada Nebrera "s'esperava trobar Belén Esteban o la Campanario [exparella i esposa actual de Jesulín de Ubrique] al Parlament de Catalunya, i això no ha passat". Ha respost així quan se li ha preguntat per les declaracions de Nebrera en què qüestionava la utilitat del Parlament.

També ha opinat sobre aquesta qüestió el portaveu adjunt del PSC al Parlament Joan Ferran, que ha argumentat que l'exdiputada ha tingut l'oportunitat de fer aportacions a la cambra i que "no les ha fet servir". "La crítica a la inutilitat del Parlament estaria súper argumentada si hagués presentat no sé quantes resolucions", ha afegit.

En la mateixa línia, Ferran ha indicat que Nebrera és "un personatge polític molt singular", a més de ser una persona "de difícil encaix en una formació política perquè té una facilitat per expressar opinions que sovint no formen gaire part de l'argumentari col·lectiu d'un partit". A més, el socialista ha remarcat que l'activitat parlamentària de Nebrera "no era per tirar coets", i ha situat a l'exdiputada popular en un corrent de pensament polític que està present a Itàlia i que es basa a "fer antipolítica des de la política", una qüestió que no és edificant, i més en situació de crisi, ha afegit.

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha considerat que almenys "per respecte als que han perdut la vida perquè Catalunya tingui un Parlament democràtic, Nebrera es podria haver estalviat les crítiques" a la cambra. Ha carregat contra aquells que "fan política dient que no són polítics, perquè o bé defensen projectes personals o bé cauen en el populisme i la demagògia". "Estic convençuda que la senyora Nebrera guanyarà més diners fora del Parlament que dins", ha conclòs.

En canvi, la portaveu del PP al Parlament, Dolors Montserrat, ha evitat valorar les declaracions de Nebrera i s'ha limitat a donar la benvinguda a la diputada que la substituirà, Eva Garcia, que ha dit que "ve a treballar de debò" amb totes les ganes i il·lusió necessàries". Per Montserrat, Nebrera "forma part del passat".

El portaveu de C's al Parlament, Albert Rivera, ha compartit en part amb Nebrera que "és cert que hi ha determinades qüestions que s'han de millorar perquè els ciutadans tornin a confiar en els seus representants". Això sí, no ha volgut valorar si el Parlament és massa car.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona