Política

Entre cargols i polítics

Arrenca l'Aplec del Cargol a Lleida, marcat per la gran presència de polítics en plena campanya per a les eleccions europees

La Federació de Colles (Fecoll) del Aplec del Cargol, la festa gastronòmica més gran de Lleida, espera 200.000 visitants entre aquest dissabte i diumenge.

Com que aquest any hi ha cita electoral el proper 7 de juny, són molts els polítics que desfilaran pel recinte dels Camps Elisis buscant vots. Molts ho faran vestits amb les samarretes i els mocadors de les penyes que els han convidat.

El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions europees, Raül Romeva, el cap de llista de la coalició Libertas-Ciudadanos de España, l'independent Miguel Durán, i els republicans Oriol Junqueras i Joan Puigcercós passaran per les penyes durant aquest matí de dissabte.

El director de la campanya i diputat de CiU al Parlament, Francesc Homs, hi anirà a la tarda i el seu cap de llista, Ramon Tremosa, i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida hi anirà diumenge.

Diumenge també s'hi passejaran la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i el president de la Generalitat, José Montilla.

La majoria dels prop de 12.000 penyistes van començar arribar a l'alpec divendres al vespre per gaudir de la festa fins diumenge a la tarda. Es calcula que penyistes i visitants es menjaran 12 tones de cargols.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.