Política

Iceta insta els partits a elaborar un protocol per actuar conjuntament si la sentència del TC és contrària a l'Estatut

El portaveu del PSC defensa no actuar "en calent" i no s'atreveix a dir si la sentència es farà pública abans o després de les eleccions catalanes

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ho té clar. Tot i que no vol respondre què faria en cas que la sentència del TC fos contrària a l'Estatut català, sí que té clar què s'hauria de fer en el primer moment.

“No haurien de sortir els 20 líders catalans per separat dient quina ha de ser la resposta, s'haurien de posar d'acord i no fer safareig”, ha afirmat el socialista, que insta tots els partits polítics a elaborar un protocol “des d'ara mateix” per tenir una sola resposta des de Catalunya i “no prendre decisions en calent”. “S'haurà d'estudiar la sentència i no intentar-ho resoldre en cinc minuts”, ha recalcat.

Iceta ha confessat que està d'acord amb les declaracions de Jordi Pujol d'acatar la sentència, tot i que ha dit clarament que no faran “un nou 6 d'octubre, però no ens quedarem quiets”.

Miquel Iceta ha dit en declaracions a RAC 1 que continua tenint esperança que la sentència del TC serà a favor de la constitucionalitat de l'Estatut català. Tot i així, ha dit que si la sentència és en contra, ho lamentaria “igual si fos per qualsevol altre estatut de qualsevol altre lloc”, ja que “un estatut no és una llei orgànica qualsevol” i que “alterar el que la gent ha votat s'ha de mirar amb lupa”.

Iceta, però, no s'ha atrevit a fer cap pronòstic de quan es farà pública la sentència. Amb un “ja no espero gairebé res” ha confessat que atenent el que diuen els mitjans de comunicació, la sentència està “elaborada” però al final no s'acaba de decantar cap a cap banda. Per tant, quant a la data, el portaveu socialista no s'ha volgut mullar i ha afirmat que “no se la jugaria”.

Sobre la constitució del tribunal, on un magistrat està malalt i un altre va morir i no ha estat substituït, ha dit que “les nostres lleis no tenen mecanismes perquè un tribunal que es trobi així hagi de deixar de fer la seva feina”. “És legítim” ha acabat. Tot i aquesta legitimitat, Iceta ha confessat que el PSC votaria a favor d'una renovació del tribunal: “Hi estaríem totalment d'acord”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.