Política

Economia nega que hi hagi acord de finançament

La conselleria encapçalada per Antoni Castells adverteix en un comunicat oficial que encara hi ha "aspectes prou rellevants sense concretar que impedeixen el pacte" amb Madrid

El departament d'Economia intenta refredar l'ambient i les informacions desfermades aquest divendres a la matinada arran de la reunió d'ahir al vespre entre el conseller Antoni Castells i la vicepresidenta i ministra espanyola del ram, Elena Salgado.

En aquest comunicat oficial distribuït aquest matí, la conselleria "nega rotundament que hi hagi un acord" sobre el model de finançament després de la reunió entre Castells i Salgado sobre el nou model de finançament autonòmic.

"Ara per ara, queden aspectes prou rellevants sense concretar que impedeixen l’acord", puntualitza la nota, que tanmateix assegura que la negociació es manté.

La conselleria també adverteix que" si aquests aspectes rellevants relatius al model de finançament no arribessin a concretar-se satisfactòriament, no es podria arribar a un acord".

Ahir a la nit, fonts del departament van qualificar de "decisiva" la reunió sobtada entre el conseller i la vicepresidenta, però aquest matí Castells i Montilla encara han de convèncer els socis, ICV i ERC, amb la nova proposta espanyola sobre la taula. I l'acceptació per part d'ERC no està gens clara, de manera que la conselleria no vol donar l'oferta de Madrid per beneïda, sinó que vol mantenir encara la seva capacitat de pressió.

De moment, Castells s'ha reunit amb el president de la Generalitat i amb el conseller de Relacions Instituacionals i president d'ICV, Joan Saura. Més tard s'ha de reunir amb Joan Puigcercós i Joan Ridao, president i secretari general d'ERC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.