Política

Montilla defensa la legitimitat de l'Estatut en un article a la premsa

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tornat a defensar la plena constitucionalitat de l'Estatut de Catalunya, la seva vigència i la situació anòmala en què es troba el Tribunal Constitucional per desenvolupar les seves funcions i dictar sentència. I ho fa amb la publicació aquest dimecres d'un article al diari El País.

Sota el títol Les raons de Catalunya mereixen ser ateses, Montilla defensa la llei catalana, que considera totalment legítima i ajustada a la Constitució Espanyola.

Aquest article coincideix amb l'ofensiva al Senat per aconseguir canviar el Tribunal Constitucional i arriba un dia abans de la reunió prevista entre el president de la Generalitat i el líder del PP, Mariano Rajoy, per abordar aquesta qüestió.

En el text, Montilla hi exposa els motius de la resolució aprovada al Parlament la setmana passada en què es demanava un canvi en la llei orgànica del TC i que aquest tribunal es declarés incompetent per decidir sobre l'Estatut, tenint en compte, entre altre coses, que quatre dels seus membres han esgotat el seu mandat.

Montilla no demana que es canviïn ara les regles del joc, sinó que es compleixin. Jutja la situació del Tribunal Constitucional com a anòmala i demana que es restauri la normalitat d'aquesta institució per aconseguir que la seva decisió, sigui la que sigui, s'accepti amb naturalitat.

Montilla afegeix que els quatre anys de desplegament de l'Estatut, que s'ha fet amb normalitat, desmunten els arguments del PP per presentar recurs.

"No es tracta només de la defensa de l'Estatut, sinó de la defensa d'una interpretació de la Constitució en la qual hi capiguem tots els que lluitem per ella, la vam defensar i la vam aprovar", reclama Montilla en el text.

I és que, al seu entendre, l'Estatut "no només no ha trencat Espanya, sinó que ha suposat un important referent" per a altres territoris de l'Estat en els seus propis Estatuts.





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.