Política

L’Havana parla del dissident mort quatre dies després

El diari ‘Granma’ titlla Orlando Zapata de delinqüent comú

El govern de l’Havana no afluixa ni per equivocació. El diari cubà Granma, el portaveu oficial del règim comunista, esmentava ahir per primera vegada la mort del pres polític Orlando Zapata, que va perdre la vida dimarts passat després d’una llarga vaga de fam de 85 dies, per criticar-lo a ell i als governs i mitjans de comunicació internacionals que han condemnat o lamentat el seu decés.

Segons la primera versió del fet publicada per un mitjà a l’illa comunista, Zapata era un delinqüent comú que va “adoptar un perfil polític quan la seva biografia penal era intensa”, convençut “dels avantatges materials que suposava una militància que va ser alletada per les ambaixades estrangeres”.

El diari del règim assegura també que Zapata, reconegut com a pres de consciència per Amnistia Internacional, era un reclús comú i va ser “estimulat repetidament pels seus mentors polítics a iniciar vagues de fam que van minar definitivament el seu organisme”.

Es queixa el Granma que “algunes agències de premsa i governs s’han afanyat a condemnar Cuba per aquesta mort a la presó” i afegeix que, malauradament, “el ressò mediàtic es tenyeix en aquesta ocasió d’entusiasme”.
El rotatiu portaveu del Partit Comunista de Cuba, l’únic permès a l’illa, del qual l’expresident Fidel Castro és el primer secretari, insisteix a remarcar la idea que, a Cuba, els “mercenaris”, com defineix el govern els dissidents, “poden ser detinguts i jutjats segons les lleis vigents... A Cuba ningú desapareix ni és assassinat per la policia”.

A més a més, la informació agrega que “l’absoluta carència de màrtirs que pateix la contrarevolució cubana és proporcional a la seva falta d’escrúpols. És molt difícil morir a Cuba, no només perquè l’esperança de vida és com la del Primer Món... sinó perquè hi impera la llei i l’honor”.

Atenció mèdica

El Granma també assegura que, al dissident mort, el van atendre metges “molt qualificats que no van escatimar cap recurs durant el tractament”. Es veu que Zapata “va rebre aliments per via intramuscular, la família va ser informada del seu estat en tot moment, la seva vida es va allargar uns dies gràcies a la respiració artificial i, de tot això, hi ha proves”, conclou la notícia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.