Política

Europa decideix "passar a l'acció" per solucionar el conflicte del Pròxim Orient

La màxima responsable de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, ha anunciat que viatjarà a Gaza el 17 de març

Els ministres d'Exteriors de la Unió Europea han decidit "passar a l'acció per fer fer possible que la solució de dos estats sigui una realitat", pel que fa al conflicte del Pròxim Orient.

El ministre espanyol, Miguel Ángel Moratinos, ha explicat després de la reunió informal dels ministres a Còrdova, que "no podem seguir esperant eternament la solució dels dos estats" i per això dit que cal "avançar amb mesures positives i d'incentius en ambdues parts". Entre altres mesures, la màxima responsable de la diplomàcia europea, Catherine Ashton, ha anunciat que viatjarà a Gaza el 17 de març i així ho ha comunicat a Israel perquè vol "comprovar els beneficis que comporta l'ajuda humanitària".

L'anunci d'aquest viatge ha arribat tres dies després que els països àrabs decidissin recolzar l'inici de les negociacions indirectes entre israelians i palestins per tal de donar el seu suport a l'intent d'Estatuts Units de reactivar el procés de pau, que fa un any es va paralitzar després d'una ofensiva militar d'Israel contra Hamás a la Franja de Gaza. Moratinos ha dit que la Unió Europea vol treballar conjuntament amb l'administració americana en aquestes negociacions.

Incrementar els viatges dels responsables europeus al Pròxim Orient és una de les mesures previstes per aconseguir acostar posicions i iniciar unes negociacions per acabar amb el conflicte. Les altres són l'estudi de la contribució econòmica de la Unió Europea "fa i ha de continuar fent" per tal de "veure l'impacte real en la gent normal i que ho sàpiguen". Un dels objectius és 'donar mesures capacitadores a Palestina perquè puguin ser actors de la seva pròpia seguretat'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona