Política

L'atur és el principal problema de la població segons el darrer baròmetre del CIS

El pessimisme s'evidencia en la resposta dels ciutadans de l'Estat sobre quina serà la situació d'aquí un any

El 63,3% dels ciutadans de l'Estat creu que el principal problema del país en l'actualitat és l'atur. Així ho recull el darrer estudi del Centre d'Investigacion Sociològiques (CIS). Segons el baròmetre corresponent al mes de febrer, un 41,7% dels ciutadans perceben que la situació econòmica general del país és dolenta i un 36,3% que és molt dolenta. El pessimisme s'evidencia en la resposta dels ciutadans sobre quina serà la situació d'aquí a un any. Un 29,1% diuen que serà pitjor i un 38,3% que serà igual.

Així, quan el CIS ha preguntat quins són els tres principals problemes un 81,8% dels enquestats parlen de l'atur, un 47,8% diuen que els problemes econòmics, el 16,8% la classe política i els partits i un 16,5% la immigració. En l'anterior baròmetre, l'atur també era el primer motiu de preocupació, però per un 78,4% dels enquestats; els problemes econòmics també ocupaven el segon lloc però en menys mesura, un 45,9%.

La classe política i els partits ocupava el tercer lloc amb un 16,6%, lleugerament per sota de les darreres dades. Pel que fa la immigració ha experimentat un creixement, ja que en el darrer baròmetre la citaven un 13,7% dels ciutadans, gairebé tres punts per sota de l'actual enquesta.

De tots aquests problemes, un 33,4% de la població afirma que el que més els afecta és l'atur, mentre que un 22% diuen que el que més incidència té per ells a nivell personal són els econòmics.

En la valoració de la situació política general d'Espanya, un 35,3% diuen que és dolenta. A aquest gruix s'hi ha de sumar el 22,1% que consideren que és molt dolenta. Un 28,6% la qualifiquen de regular, només un 5,1% diuen que és bona i un 3% que és molt bona. La majoria, un 51,9%, diuen que d'aquí un any això continuarà igual, un 20,8% responen que empitjorarà i el 13,6% diuen que millorarà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.