Política

La UCE dóna per refetes les relacions amb les universitats catalanes

Avui es clou la 41 edició amb un balanç satisfactori pel que fa a l’assistència a cursos i conferències, amb gairebé 2.000 participants

Després de molts anys de friccions entre la Universitat Catalana d’Estiu i la majoria d’universitats dels Països Catalans integrades a la Xarxa Joan Lluís Vives, uns i altres han signat la pau. Després que ahir s’apleguessin en un debat una desena de rectors a Prada, el rector de la UCE, Jaume Sobrequés, assegura que “aquesta trobada és el fruit de molt treball previ que ha culminat amb el restabliment de les necessàries relacions entre el món acadèmic dels Països Catalans”. A partir d’ara, la UCE, l’Institut d’Estudis Catalans –Salvador Giner és el president del patronat de la UCE- i la Xarxa treballaran conjuntament en un projecte que establirà més clarament els punts de col·laboració.

Pel que fa al balanç d’assistència, s’han comptat fins a 1.817 persones registrades, que han assistit bé els deu dies, bé a conferències i actes puntuals. “A més dels registrats, prop de 200 persones han pujat a Prada de forma esporàdica per assistir a alguna conferència, i no ens sap greu, perquè la UCE és una universitat oberta i no es pot tancar només als inscrits”, ha matisat el rector.

D’altra banda, Sobrequés ha anunciat que ja hi ha projectes en marxa per mantenir viva la UCE durant tot l’any. Una conferència sobre els 350 anys del Tractat dels Pirineus a Puigcerdà, un simposi sobre el segle XVIII a Menorca, un tast de vins dels Països Catalans en alguns municipis, un cicle de concerts de la Jove Cobla dels Països Catalans donaran el tret de sortida a un seguit d’activitats que duran el segell de la UCE durant tot l’any.

Sobre la visita dels polítics a Prada, el rector s’ha mostrat satisfet que cada any hi siguin presents consellers i representants de partits, però ha deixat clar que “no s’ha de perdre de vista que la UCE no és una universitat política, sinó un fòrum acadèmic on es tracten qüestions d’actualitat i d’interès per a la nostra nació”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.