Política

CiU demana cohesió al govern en les vegueries mentre el PP insta a retirar el projecte

L'oposició critica el desacord que existeix en el tripatit sobre aquesta qüestió, fet que consideren clau per tirar endavant la llei

CiU i PP han tornat a insistir aquest dilluns en la polèmica llei de vegueries que ha dividit el govern tripartit. El diputat de CiU al Parlament Lluís Corominas ha demanat "consens" al tripartit en la futura de divisió territorial de vegueries, l'avantprojecte de llei preveu aprovar el govern el 5 de gener.  Des del PP, Alícia Sánchez-Camacho ha instat el govern a "retirar" el projecte per la "improvisació" que, segons ella, hi ha sobre aquesta qüestió. Per Camacho la llei neix sense el consens necessari i que a més suposarà un increment de la despesa pública "innecessària".

Des de CiU consideren que el "PSC i ERC es comuniquen a través dels diaris", fet que, segons Corominas, està perjudicant el debat sobre les vegueries. Pel diputat, les vegueries han de plantejar-se en un debat més ampli, en què també s'abordi la distribució de competències entre les diferents administracions i el finançament de les futures vegueries i dels ens locals. "Si no es fa així, el debat està abocat al fracàs", insisteix.

Pel que fa precisament al finançament de la nova ordenació territorial, Camacho, considera que "en temps de crisi, s'han de prioritzar les qüestions més importants i evitar el malbaratament". La presidenta del PP català ha considerat que l'avantprojecte tampoc resol jurídicament l'articulació de la vegueria en el model territorial constitucional i per això indica que "no s'han de precipitar decisions que no estiguin recollides en la corresponent llei orgànica, elaborada a partir del consens i no des d'interessos partidistes".

Des de CiU reclamen "treballar des de l'acord i negociar més" i expressen la seva disposició per aconseguir un pacte amb el govern sobre aquesta qüestió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.