Política

La permanent d'ERC decidirà aquesta tarda si accepta el finançament

Carod, Ridao i Puigcercós s'han reunit amb Castells i Montilla i sotmetran la proposta a l'opinió de l'òrgan de govern del partit

La permanent d'ERC està convocada aquest divendres a la tarda, a partir de dos quarts de cinc, per avaluar el que podria ser l'última proposta de finançament presentada per Madrid.

Aquest migdia s'ha produït la reunió decisiva per fixar la posició del govern de la Generalitat: el president i el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós i Joan Ridao, i el també republicà Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident del govern, s'han trobat al Palau de la Generalitat amb el conseller de Finances, Antoni Castells i el president de la Generalitat, José Montilla.

ERC és el soci del govern més reticent a fer concessions davant de Madrid en la negociació del finançament. Els dirigents republicans saben que els costarà justificar un pacte si no és clarament favorable a Catalunya. El sector crític d'Uriel Bertran ja fa temps que va reunir les firmes necessàries per convocar un referèndum intern que pot posar l'executiva, formada pel sector de Puigcercós i el de Carod, contra la paret.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.