Política

Laporta diu que si es presenta a les eleccions al Parlament serà amb un partit "nou" perquè el "sedueix més"

El president blaugrana afirma en una entrevista a El Mundo, que ni ERC ni CiU ni han fet propostes concretes per incorporar-se a les seves llistes. Diu que si es presenta a les properes eleccions serà per ser president

El president del FCBarcelona, Joan Laporta, parla en una entrevista que publica avui el diari El Mundo, i que signa Salvador Sostres, de la fita històrica del Barça de les sis copes, exalta la figura del primer president blaugrana Joan Gamper, i de l'acció solidària que el club desenvolupa gràcies a la seva col·laboració amb Unicef. Però sobretot parla sobre la independència i de quins plans polítics té després del seu actual mandat al Barça.

Preguntat per les seves aspiracions polítiques després de la presidència al Barça, diu que el paper que prendrà “encara no ho ha decidit”, que ho farà abans de Setmana Santa i ho anunciarà quan acabi el seu mandat.

Sobre el flirteig amb ERC i CiU, Laporta ha manifestat que cap dels dos partits no li han proposat res en concret. Sobre Reagrupament diu que el “sedueix” més la idea de presentar-se “amb un partit nou que estarà obert a qualsevol plataforma que entengui que Catalunya necessita un Estat propi”.

En l'entrevista també manifesta que té un gran respecte per la política i que està “consultant a professionals de l'estratègia política” per treure conclusions sobre si és possible que a Catalunya hi hagi una “revolució pacífica, democràtica i responsable que ens porti a tenir un Estat propi”.

Laporta afirma ser conscient que si entra en política patirà tan o més que sent president del Barça, però que no pensa “negar-se a servir el meu país perquè no m'agradaria pensar que no he fet tot el que he pogut, que no he lluitat fins al final pel que penso i pel que vull”. I que si es presentés seria per ser president. Però llança una advertència: “que els espanyols no es preocupin, tindrem unes les relacions excel·lents, serà un veinatge modèlic”. “I una vegada lliures, ja veuran com per fi tenim una relació meravellosa”, conclou.

Sobre Espanya
Laporta afirma que els espanyols “no poden soportar que parli clar” i que “som molts els catalans que pensem que la nostra nació necessita un Estat propi per administrar els nostres recursos”.

Parla de la c”averna mediàtica espanyola” però també diu estar convençut que “existeix una España de gent de bé, demòcrates i que respectarien una majoria electoral sense estridències ni agresions”. Una Espanya “que ens deixaria en pau” si guanyés el 'sí' en un referèndum d'independència, categoritza Laporta.

El president blaugrana diu que l'Estat espanyol no resolt els problemes dels catalans a tots els nivells des del social al cultural passant pels lingüístics i econòmics, i que els catalans han intentat “dialogar” i “cedir i fins a convertir-nos en la seva catifa per veure si ens acceptaven tal i com erem”.

També parla del Tribunal Constitucional. “I ara només faltava la humiliació final que el TC es cregui amb el dret a corregir una coma del que ha aprovat en referèndum el poble de Catalunya”. I els hi questiona el concepte de democràcia, “així no anem enlloc”, afirma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona