Política

L'enquesta de Laporta li dóna un 17% de vots si lidera un partit propi

Primera dada d'intenció de vot del sondeig que pot fer decidir el seu salt a la política.  Intervindrà en l'assemblea de RCat

Joan Laporta obtindria un 16,9% dels vots si es presentés a les eleccions a la presidència de la Generalitat al capdavant d'un partit propi. És la nova dada que ha transcendit de l'enquesta encarregada per l'equip de l'advocat barceloní, i que l'Institut Opina ha realitzat amb un univers de 1.550 persones majors d'edat. És també, fins ara, la dada demoscòpica més directa respecte a les opcions electorals de Laporta, perquè és la primera que recull l'escenari -partit propi i sense vinculació explícita a Reagrupament- en què, si decideix presentar-se, treballa ara l'encara president del Barça.

El simple trasllat del percentatge als resultats de les últimes eleccions nacionals situaria el partit de Laporta com a tercera força, però fonts del mateix equip d'assessors polítics de l'advocat resten "valor científic" a aquesta projecció. D'una banda, perquè la dada no surt d'una pregunta que tingui en compte les opcions que actualment tenen representació parlamentària; de l'altra, perquè "fins que no estàs en una llista o partit definit la gent té tendència a no votar-te".

El mateix Laporta va fer pública ahir aquesta dada del 16,9% de vots en un segon article crític a la web Laporta2010.cat. Abans n'havia publicat un altre en què es queixava de l'acollida que havia tingut el seu possible salt a la política entre els partits tradicionals. En el d'ahir hi afegia un atac contundent al tracte que rep l'independentisme en "certs mitjans de comunicació".

D'altra banda, Joan Laporta assistirà diumenge al matí a l'assemblea de Reagrupament -on tot apunta que finalment no es tractarà la qüestió de les llistes electorals-, i hi farà una "petita intervenció de salutació", segons va indicar a aquest diari el seu equip de comunicació, abans de viatjar a Saragossa, on el Barça té partit de Lliga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.