Política

CiU insisteix que apujar impostos és "un error" i Zapatero els respon que governar és prendre decisions sovint poc "amables"

Els nacionalistes catalans recorden al president espanyol que ja es va equivocar en el diagnosi de la crisi econòmica

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha insistit aquest dimecres en la necessitat d'apujar els impostos per preservar la protecció social i conquerir més drets socials.

En la seva resposta al diputat de CiU Josep Sànchez Llibre a la sessió de control del Congrés sobre si l'apujada d'impostos contribuirà a frenar l'augment de l'atur, Zapatero ha assenyalat que governar vol dir prendre decisions que "algunes vegades són més amables i altres exigeixen més compromís i responsabilitat".

El president ha considerat que les reformes fiscals comporten en alguns casos apujades d'impostos "i en altres una rebaixa", i que va suposar consolidar l'objectiu fiscal de l'Estat per complir el pacte  d'estabilitat a la vegada que mantindrà els avenços en drets socials i la capacitat del sector públic en inversions productives que contribueixen a la recuperació econòmica.

El diputat de CiU ha assegurat que apujar els impostos és "un greu error" per generar treball i que el govern espanyol ja es va equivocar en el diagnosi de la situació econòmica i ara ho farà en la recepta per sortir-ne apujant la pressió fiscal.

Sànchez Llibre ha dit que els ciutadans no volen pagar més impostos sinó abandonar la situació d'atur en la qual viuen i tenir una feina estable. Des de CiU diuen que l'objectiu del seu grup en aquesta legislatura és "donar receptes" al govern espanyol per generar confiança i que generi ocupació i no augmentar la pressió fiscal  que perjudica les classes mitjanes.

El diputat ha recomanat al president que "surti al carrer" per conèixer els problemes de l'economia real, que visiti les pimes i els autònoms i "premiï" les empreses perquè generin ocupació reduint la cotització de la Seguretat Social temporalment a qui mantingui o creï llocs de treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.