Política

Trillo considera "marginal" la polèmica sobre els símbols franquistes a la Constitució

Reconeix que va ser durant la seva presidència al Congrés que es va enviar l'original de la carta magna a l'Eurocambra

El portaveu de Justícia del Grup Popular, Federico Trillo, ha exposat que considera "francament marginal" la polèmica respecte als símbols franquistes que exhibeix la Constitució espanyola que s'exposa al Parlament Europeu. Tot i això ha reconegut que la Constitució es va regalar durant la seva presidència del Congrés però que com els altres presidents "simplement hem lliurat la Constitució que tenien els serveis de la cambra". Ha afegit que la Constitució que està en qüestió "és la mateixa que es mostra a la urna que commemora la primera edició" de la Constitució, "firmada pels qui van ser membres de l'Assemblea Constituent, i no crec que aquestes firmes es posin en qüestió".

Al Congrés dels Diputats també s'exposa l'original del 1978, al qual es referia Trillo, però no mostra l'àguila, el jou i les fletxes i el lema Una, grande y libre perquè està obert per la disposició final. Eurodiputats catalans s'han mostrat contraris que el debat es tanqui passant la pàgina on apareixen els símbols que han generat el debat.

Després que dijous passat es publiqués que des del 1998 aquesta simbologia representa l'Estat espanyol a Brussel·les, tots els partits catalans i el PSOE van exigir-ne la retirada immediata. I fins i tot la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va reconèixer que "evidentment s'ha de substituir".

Trillo ha fet aquesta reflexió responent a les preguntes dels periodistes després d'una reunió que ha mantingut amb el president del grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, sobre la seguretat als carrers de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.