Política

Zapatero diu a Rajoy que la pressió fiscal no superarà la que hi havia quan els socialistes van arribar al govern l'any 2004

El líder del PP torna a acusar el president espanyol de tenir poc "criteri" en política econòmica per sortir de la crisi

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat aquest dimecres al Congrés de Diputats que la pressió fiscal, situada actualment al 32,8% del PIB, no superarà després de la "reforma fiscal" que prepara l'executiu el nivell que tenia quan els socialistes van arribar al poder el 2004, que se situava en el 34,5% del PIB.

En resposta a una pregunta del president del PP, Mariano Rajoy, durant la sessió de control a l'executiu espanyol, Zapatero ha assegurat que aquest és el compromís electoral del seu partit, que en els cinc anys que porta governant ha baixat "en dos punts del PIB la pressió fiscal", amb mesures com la reducció en cinc punts de l'impost de societats i la supressió del de patrimoni.

El cap de l'executiu ha recalcat que aquest "increment d'impostos limitat i temporal en alguns casos" és el que ara mateix "necessita Espanya" per fer front a la crisi econòmica, mantenint la protecció social i la inversió productiva en infraestructura "per crear ocupació". "Avui tenim més protecció social que quan vostès governaven", li ha etzibat a Rajoy.

El líder popular ha replicat que avui la política social del PSOE "són 4,3 milions d'aturats, el doble que la taxa de la UE", i ha criticat Zapatero perquè "canvia de criteri cada dia" i en pocs mesos ha passat de descartar una pujada d'impostos a anunciar "la pujada més forta de la història de la democràcia". "Així és impossible", li ha retret.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.