Política

Montilla busca el suport de la societat civil en el pols amb Madrid pel TC

Escriu a 201 entitats i a les associacions de municipis per demanar-los que difonguin la resolució aprovada pel Parlament

El president de la Generalitat, José Montilla, ha activat aquest dimecres les més de 200 entitats que considera que representen la societat civil catalana i als ajuntaments perquè facin seva la resolució del Parlament sobre el TC i donin força a la "veu de Catalunya" en defensa de l'Estatut davant de la sentència, suposadament imminent, sobre l'Estatut.

Montilla ha enviat dues cartes a 201 entitats socials, les que fa uns mesos es van adherir a l'editorial conjunt publicat pels diaris editats a Barcelona, i a les associacions de municipis, l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). En el text els demana que  difonguin la resolució aprovada el dijous 29 d'abril al Parlament, amb el 87% dels seus diputats (PSC, CiU, ERC i ICV-EUiA), en la qual es demana renovar el TC, modificar la seva llei i que l'alt tribunal es declari incompetent per sentenciar l'Estatut.

"Crec que ara torna a ser el moment de dir públicament que el que ha aprovat el Parlament de Catalunya també és compartit per la societat catalana. L'expressió d'aquest sentiment compartit donarà més força a la veu de Catalunya davant les institucions de l'Estat espanyol i dels dos principals partits, que són els que tenen a les seves mans la possibilitat d'impulsar d'una vegada la renovació del TC", afirma Montilla en la missiva dirigida a les entitats.

Presidència ha fet pública aquesta iniciativa el mateix dia que apareix un article del president defensant aquestes mateixes idees al diari editat a Madrid El País.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Montero intenta calmar ERC i és citada pel PP al Senat

madrid
Finlàndia

Rastrejaran els mòbils per evitar entrades massives de migrants

Barcelona
Estat espanyol

Peinado apunta que del “silenci” de Sánchez se’n poden treure “conclusions”

Barcelona

El Suprem veneçolà declara la victòria electoral de Maduro enmig de les acusacions de frau

Barcelona
Política

L’alcalde de Banyeres es desdiu i ara diu que no dimiteix

Banyeres del Penedès
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona
Política

La direcció d’ERC demana un informe jurídic sobre l’avançament del congrés

barcelona
política

Un manifest insta a moure’s contra l’emergència lingüística als Països Catalans

prada