Política

"Si fas servir una terminologia molt nacionalista la dreta moderada no s'hi identifica"

Joan Ferran insisteix que cal refer el llenguatge de TV3

"La ràdio i la televisió pública la paguem amb els impostos de tots i no pot ser que estigui només adreçada a un 22-23% de la població, s’hi haurien de poder identificar totes les sensibilitats del país. A tall d’exemple, si fas servir una terminologia molt nacionalista és probable que la dreta moderada no s’hi identifiqui, el mateix que si fas servir una terminologia espanyolista", assegura el diputat socialista Joan Ferran, creador de l'expressió crosta nacionalista i autor de la novel·la Maleïda crosta.

Aquest dimecres va ser a Sabadell per presentar el llibre i, en una entrevista a ASabadell.cat, va refermar la seva convicció que cal desterrar determinat vocabulari dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i creu que encara hi ha assignatures pendents en aquest sentit. "S’està treballant en un llibre d’estil amb una terminologia que sigui acceptada per tota la població de Catalunya", va assegurar. Segons el diputats, fa un any que es prepara aquest document i s’hauria d’haver presentat el passat mes de desembre. "Si la seva elaboració costa tant és una mostra de la força de les paraules", va argumentar.

Tanmateix, creu que hi ha hagut un gran canvi des que governa el tripartit. "No és el mateix tenir una professional com la Mònica Terribas al capdavant de TV3, que no que el president de la Generalitat de torn designi un director de la televisió i la ràdio públiques, una persona de la seva total confiança, i que es munti ell l’equip directiu. El 2006 vam canviar la llei, l’actual no és perfecta, però fem passes per a la despolitització dels mitjans de comunicació públics. La prova és que la ràdio i la televisió no agraden a cap partit polític perquè tots, fins i tot Ciutadans, s’han queixat que el tractament que reben no és el correcte", va apuntar.

Any "complex"
Pel que fa a la política electoral, Ferran creu que aquest any serà "complex" per al PSC. "Estem preocupats per la crisi i hi ha moltes coses a fer per explicar l’obra de govern, que creiem que no és prou coneguda. Si es prodigués, més la ciutadania no tindria cap dubte que tenim un president molt rigorós i seriós que no fa grans declaracions però és una persona molt ferma".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.