Política

Condemnat a cadena perpètua un exoficial nazi per la matança de civils a la Toscana

L'audiència de Múnic considera Josef Scheungraber, de 90 anys, responsable de la matança de 14 civils italians l'any 1944

Un tribunal alemany ha condemnat a cadena perpètua un exoficial nazi de 90 anys que  vivia tranquil·lament a Baviera, al sud del país.

Es tracta de Josef Scheungraber, que va matar 14 civils a la Toscana, al centre d'Itàlia, el 1944. La massacre es va produir com a càstig per la mort de dos soldats.

El veredicte, rebut entre aplaudiments pel públic present a la sala, és el mateix que va rebre a Itàlia fa tres anys, quan va ser jutjat en absència de l'acusat.

Scheungraber, que té bona salut, ha negat els càrrecs durant els onze mesos que ha durat el procés i ha assegurat que va entregar el grup de persones a la policia militar.

De fet, l'exoficial neonazi ha insistit durant el judici en el "patiments passats en nom del seu país" i ha renunciat a pronunciar una última declaració en la seva defensa.

Els seus advocats han sol·licitat per a ell la lliure absolució, al considerar que no hi havia proves de què hagués donat l'ordre.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.