Política

Chaves: "Una manifestació abans de la sentència és una pressió intolerable al TC"

Considera que la sentència serà "transcendental" perquè establirà de quina manera es poden interpretat els estatuts d'autonomia

El vicepresident tercer del govern espanyol, Manuel Chaves, ha considerat que la proposta del vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, de convocar una manifestació prèvia a la sentència del Constitucional sobre l'Estatut català és "intolerable" per la pressió que això suposaria cap al tribunal i el sistema judicial.

En una entrevista a RNE, Chaves ha dit que "respectarà sempre la decisió del tribunal" però també ha comentat que espera que la sentència declari la constitucionalitat d'un Estatut aprovat pel parlament català i majoritàriament al Congrés.

Chaves ha recordat que altres estatuts, com l'andalús, té normes molt similars a les recollides en el català i ha estimat que la sentència serà "transcendental", ja que establirà de quina manera es poden interpretar els estatuts d'autonomia en relació amb la pròpia Constitució.

El també ministre de Política Territorial ha dit que no té cap dada sobre la data en la qual es coneixerà la decisió del Constitucional entorn de l'Estatut i ha comentat que suposa que "aquesta serà una dada que tingui, molt en secret, el tribunal".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.