Política

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès aprova donar suport a una consulta popular sobre la independència

La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV i la CUP, mentre que el PSC s'ha abstingut i el PP hi ha votat en contra

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha aprovat aquest dimarts al vespre al ple municipal una moció de suport a la consulta popular per la independència presentada per la comissió ciutadana Vilafranca decideix. La moció s'ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV i la CUP, mentre que el PSC s'ha abstingut i el PP hi ha votat en contra. Un dels punts de la moció que demanava el suport econòmic i material de l'Ajuntament per realitzar la consulta ha estat desestimat, ja que "no està permès" i l'Ajuntament "no" té el pressupost "suficient" per fer-ho, segons ha confirmat l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull.

Pere Regull ha afirmat que troben "molt bé" que s'impulsi una consulta d'aquestes característiques perquè no s'"obliga" a ningú a anar-hi ni tampoc a "votar" en un "determinat sentit". En la mateixa línia, la CUP ha expressat que és "molt positiu" que es faci la consulta i més si és una "iniciativa ciutadana".

El grup municipal ICV, que ha votat a favor de la moció, ha manifestat que "no" podien votar "d'una altra manera" perquè és una proposta sorgida per les entitats populars i no s'hi poden "oposar".

Segons el regidor del PSC, Pep Colomé, el grup socialista s'ha abstingut, ja que el PSC té una "proposta federalista" de Catalunya integrada a l'Estat Espanyol i és per això que s'han abstingut. Tot i això, Colomé ha afegit que no han votat en contra perquè la moció defensa que un grup ciutadà pugui muntar una consulta popular, i segons Colomé, això "es pot fer".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

L'Unrwa denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona