Política

ERC de Barcelona donarà suport a una consulta si hi ha entitats que la impulsen

CiU afirma que defensaran el dret de les entitats a portar-los a terme

El president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha avançat avui que els republicans donaran suport a una consulta sobiranista a la capital catalana si, com va passar amb la d'Arenys de Munt, hi ha entitats cíviques que la impulsen.

"ERC no només donarà suport sinó que es comprometrà, i farà tot el possible per portar-lo a l'Ajuntament i intentar que es faci en el marc més potent possible", ha assegurat durant un dinar-conferència. "No podem continuar esperant Espanya. No esperarem més una Espanya que li costa arribar a un moment en què puguem canviar la Constitució o convocar referèndums", ha dit.

El federalisme no és una opció
Portabella ha dit que el federalisme –el model d'Estat propugnat pels socialistes catalans– i la idea de cocapitalitat entre Barcelona i Madrid són conceptes que s'estan esgotant. "El temps va en contra d'aquestes tesis", ha sentenciat.

Per la seva banda, el grup de CIU ha dit a l'AVUI.cat que "defensaran el dret de les entitats a fer-ho, ja que tenne tot el dret", sense concretar res més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.