Política

Més de cent comissions organitzadores de consultes sobiranistes es reuneixen aquest dissabte a Arenys de Munt

El plenari de la coordinadora nacional ha de marcar els objectius del referèndum simbòlic, que inclou en un futur la convocatòria d'un referèndum nacional d'independència amb caràcter vinculant

Més de 100 comissions organitzadores locals d'arreu de Catalunya es trobaran aquest dissabte a Arenys de Munt per marcar el full de ruta de cara a la celebració unitària d'una consulta popular sobre la independència el 13 de desembre. Es tracta del primer plenari a nivell nacional, al qual també estan convocats partits polítics, entitats i plataformes sobiranistes.

Un dels punts de l'ordre del dia de la reunió, que començarà a les 4 de la tarda, és aprovar els objectius nacionals de la consulta i ratificar la comissió tècnica nacional, que està assessorant i acompanyant tot el procés d'organització. La trobada també s'aprofitarà per fer quatre xerrades de formació.

El primer objectiu de la consulta, segons han avançat en un comunicat els organitzadors, és demostrar que al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l'exercici del dret a l'autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l'Estat espanyol.

Un cop superada la celebració de la consulta del 13 de desembre, els organitzadors es plantegen com a segon objectiu "impulsar la convocatòria d'un referèndum nacional d'independència amb caràcter vinculant". Aquest referèndum haurà de ser convocat per la mateixa coordinadora nacional, la ciutadania i els agents polítics. Segons expliquen, "si la independència fos proclamada de manera unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindria un caràcter ratificatori d'aquesta proclamació d'independència".

El tercer objectiu fixat, que caldrà debatre i aprovar aquest dissabte, remarca que tot aquest procés es fonamenta en "l'autoorganització de la societat civil i en l'autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític". A més, remarquen que han de ser les xarxes socials i ciutadanes que ara s'estan constituint "la base sobre la qual s'ha d'apuntalar i defensar democràticament el procés d'independència de la nació catalana que ara comença".

Informació per a les consultes

En l'ordre del dia del Plenari s'han inclòs quatre xerrades de formació, sobre la coordinació de voluntaris, a càrrec de Josep Manel Ximenis, impulsodr de la consulta d'Arenys de Munt; la campanya de participació, vot anticipat i el porta a porta, a càrrec del diputat d'ERC Uriel Bertran; la logística i les infraestructures, de la qual en parlarà Lluís Pérez; i sobre comunicació, per Anna Arqué.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.