Política

Badia reprotxa a PP i CiU que plantegin les europees com unes primàries

La candidata socialista critica Tremosa fer propostes que ja s'estan treballant, com el corredor ferroviari mediterrani

La candidata del PSC a les europees, Maria Badia, ha criticat aquest diumenge a CiU i al PP per plantejar aquestes eleccions com si fossin unes primàries al govern espanyol i a la Generalitat, i ha reprotxat als nacionalistes que reclamin coses a Europa en les quals ja s'està treballant.

En un míting a Sabadell, l'eurodiputada socialista ha reprotxat a populars i nacionalistes que "segueixin amb la cantarella" que els comicis europeus "són per entrar en la Generalitat i treure del govern als socialistes d'Espanya".  "No és que ho insinuïn, és que ho diuen així de clar", ha assegurat Badia.

Precisament, l'expresident català Jordi Pujol va fer aquest dissabte una crida a reforçar la candidatura de CiU a les eleccions europees per enviar al país el "missatge" que la federació nacionalista tornarà a comandar la Generalitat després de les eleccions catalanes del 2010.

La cap de llista del PSC ha recordat, en aquest sentit, que aquestes eleccions són per elegir els cinquanta diputats de l'Estat que aniran a treballar al Parlament Europeu, que conformen actualment 785 eurodiputats, la majoria d'ells populars.

Badia ha precisat que el 7 de juny la dreta pot tornar a guanyar, encara que els socialistes també tenen la possibilitat de fer-ho.  "Ho tenim a l'abast de la mà. Només depèn que aneu a votar", ha apuntat.

La candidata socialista ha explicat als prop de 700 assistents al míting que en aquests comicis "només hi ha dos grans opcions" de vot, el PP o els socialistes, ja que ni CiU ni ICV-EUiA ni ERC tenen grup propi.

Segons ha dit, CiU, ha d'unir-se al grup liberal, en el qual no hi ha ni nacionalistes ni sobiranistes. A més ha considerat que la federació nacionalista té una ideologia que, en qüestions econòmiques i de polítiques socials, "s'acosta moltíssim al PP europeu".

"Als liberals els problemes identitaris els importa ben poc. CiU va dient que defensa Catalunya però té uns amics que no estan per la labor", ha afirmat.

Badia ha tingut també paraules de reprovació per al cap de llista de CiU, Ramon Tremosa, a qui ha criticat per proposar i reclamar als socialistes iniciatives i projectes en els quals ja s'està treballant, com el corredor ferroviari mediterrani.

"Com no estudien, no s'ho saben i ens demanen que ho arreglem. Jo ja sóc gran i sé el que cal fer, però els demano que quan es vegin amb el PP no ho espatllin", ha destacat.

Badia ha fet broma sobre el fet que CiU demani al PSC que "ho arregli tot". "Ens demanen que ho arreglem tot. Som els únics que ho podem fer perquè som els únics que treballem. Es deuen pensar que puc ser el president del món", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.