Política

El portaveu d'UPyD i 50 militants abandonen el partit

Asseguren que se senten "assetjats" i que consideren "un autentic frau" la formació de Rosa Díez. Els escindits estudien crear una nova plataforma de cara a les properes eleccions

El portaveu i una cinquantena d'afiliats d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD) a Catalunya han anunciat aquest dijous que abandonaran la militància al partit perquè el consideren "un autèntic frau" i se senten "assetjats", i estudien crear una nova plataforma de cara a les properes eleccions al Parlament.

En un comunicat, afirmen que "UPyD ha estat una gran desil·lusió per a centenars d'afiliats", ja que els seus principals dirigents, encapçalats per l'exsocialista i diputada al Congrés Rosa Díez, només estan interessats a "mantenir a qualsevol preu la seva quota de poder". Els exmilitants asseguren en aquest sentit que el partit, a través d'una cúpula liderada per Rosa Díez, "practica una asfixia continua de la llibertat i no permet la participació, el debat, el diàleg i el contacte entre els seus afiliats".

També critiquen que, després del primer congrés fundador del partit, la promesa de regeneració democràtica establerta al manifest fundacional "ha estat utilitzada com a simple esquer per atraure afiliats i votants".

L'exportaveu del partit a Catalunya, Juan Perán, ha afirmat que a UPyD no hi ha democràcia interna, i ha recordat que el partit ha obert un expedient al militant madrileny Valia Merino, a qui es va prohibir fer campanya quan va presentar una candidatura alternativa a la de Díez al congrés de la formació.

Perán ha explicat que, tot i que "encara és molt aviat per prendre decisions", el grup pretén constituir una plataforma política amb el nom de Moviment Democràtic que s'allunyi del "cesarisme" que segons el seu parer ha instaurat Rosa Díez a UPyD i que ha "imitat" el coordinador del partit a Catalunya, Ángel Hernández.

Per la seva banda, Hernández ha assegurat que "aquest grupet de 10 o 12 persones" ha decidit anar-se'n en haver-se quedat "en minoria" en el primer congrés d'UPyD, celebrat al novembre, en què van donar suport al candidat alternatiu Merino, que va ser derrotat per Rosa Díez.

Entre aquest grup de crítics, a banda de Juan Perán, hi ha la candidata per Barcelona a les eleccions al Congrés del 2008, Susana Bernuy; el coordinador del districte de Nou Barris, Francisco Garrobo; la portaveu al Barcelonès Nord, Rosa Madrid; i representants dels comitès locals de Ripollet, Martorell i Sabadell.

El passat 15 de juliol, una trentena d'afiliats i dirigents d'UPyD, entre ells Mikel Buesa, ja van formalitzar la seva baixa oficial del partit, acusant Rosa Díez d'actuar de forma "discrecional i autoritària".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona