Política

C's no es creu l'estudi que mostra l'increment de l'independentisme

Albert Rivera es remet a les dades "oficials" del CEO i el CIS, i defensa que només entre un 15% i un 18% dels catalans són independentistes. Adverteix que en un referèndum de "segregació" haurien de votar-hi tots els ciutadans de l'Estat espanyol

El líder de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's), el diputat Albert Rivera, no es creu l'enquesta de l'Institut DYM encarregada per la UOC i impulsada pel Centre d'Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat, que hi dóna suport. Es tracta d'un macrosondeig fet a 2.614 persones que indica que el 50,3% de ciutadans votarien sí en un referèndum sobre la independència de Catalunya.

"Amb tot el respecte per aquesta enquesta, jo em remeto a les dades oficials, que són les dels sondejos d'organismes públics com el CIS o el CEO, que en els últims anys donen entre un 15% i un 18% de presència de l'independentisme en la societat catalana", ha advertit Rivera.

Pel diputat de C's, és evident que "hi ha un 80% de la població que vol continuar amb Espanya, encara que hi hagi matisos respecte del grau d'autogovern de les fórmules preferides per cadascú, més o menys federalistes". Segons el seu punt de vista, però, el que és significatiu són les eleccions. "Hi ha unes opcions independentistes que es presentaran a les eleccions, ERC, Reagrupament, en part també CiU. Si aquestes opcions guanyen molts diputats potser sí que haurà pujat l'independentisme, i si en perden voldrà dir el contrari, argumenta. "Personalment", està "convençut" que la gran majoria de catalans no vol la independència.

I llança un últim avís: "En tot cas, el que no es pot fer és trencar les regles del joc, i ha quedar clar que, segons la Constitució, el poble sobirà és l'espanyol. Per tant, en un referèndum segregacionista haurien de votar tots els espanyols."


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Robert F. Kennedy Jr. suspèn la seva campanya i dona suport a Trump

Barcelona
Hongria

Un eurodiputat del Fidesz dimiteix després d’agredir una dona

Barcelona
política

La parella de Sílvia Paneque renuncia com el seu cap de gabinet després de la polèmica

barcelona
Amèrica Llatina

La fiscalia veneçolana cita González Urrutia per una investigació penal

Barcelona
Estat espanyol

Puente cessa dos alts càrrecs de Transports investigats en el cas Koldo

Barcelona
afganistan

Els talibans prohibeixen el so de la veu femenina en públic

barcelona
Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona
europa

Alemanya celebrarà eleccions generals a la tardor de 2025

barcelona