Política

C's no es creu l'estudi que mostra l'increment de l'independentisme

Albert Rivera es remet a les dades "oficials" del CEO i el CIS, i defensa que només entre un 15% i un 18% dels catalans són independentistes. Adverteix que en un referèndum de "segregació" haurien de votar-hi tots els ciutadans de l'Estat espanyol

El líder de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's), el diputat Albert Rivera, no es creu l'enquesta de l'Institut DYM encarregada per la UOC i impulsada pel Centre d'Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat, que hi dóna suport. Es tracta d'un macrosondeig fet a 2.614 persones que indica que el 50,3% de ciutadans votarien sí en un referèndum sobre la independència de Catalunya.

"Amb tot el respecte per aquesta enquesta, jo em remeto a les dades oficials, que són les dels sondejos d'organismes públics com el CIS o el CEO, que en els últims anys donen entre un 15% i un 18% de presència de l'independentisme en la societat catalana", ha advertit Rivera.

Pel diputat de C's, és evident que "hi ha un 80% de la població que vol continuar amb Espanya, encara que hi hagi matisos respecte del grau d'autogovern de les fórmules preferides per cadascú, més o menys federalistes". Segons el seu punt de vista, però, el que és significatiu són les eleccions. "Hi ha unes opcions independentistes que es presentaran a les eleccions, ERC, Reagrupament, en part també CiU. Si aquestes opcions guanyen molts diputats potser sí que haurà pujat l'independentisme, i si en perden voldrà dir el contrari, argumenta. "Personalment", està "convençut" que la gran majoria de catalans no vol la independència.

I llança un últim avís: "En tot cas, el que no es pot fer és trencar les regles del joc, i ha quedar clar que, segons la Constitució, el poble sobirà és l'espanyol. Per tant, en un referèndum segregacionista haurien de votar tots els espanyols."


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.