Política

Zapatero creu que el resultat del PSOE en les europees és "molt digne"

Avisa al PP que per anar a la Moncloa cal guanyar al Congrés, no a Estrasburg

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat aquest dimecres, des de la seu del seu partit a Madrid, al carrer Ferraz, que el resultat obtingut en les europees, 21 escons davant dels 23 del PP, és "molt digne", i ha advertit al PP que "per arribar a la Moncloa cal guanyar a la Carrera de San Jerónimo [seu del Congrés espanyol] i no a Estrasburg  [on hi ha una de les seus del Parlament Europeu]".

"Cal ser a la cursa que correspongui, i és així quan es guanya. Cada elecció té la seva finalitat", ha insistit Zapatero contra les conclusions extretes pel PP dels resultats de diumenge, segons les quals el president espanyol perdria les eleccions espanyoles si es convoquessin ara.

Zapatero, que diumenge no va comparèixer públicament a la seu electoral del PSOE per valorar els mals resultats del seu partit i que fins ara no s'hi havia referit obertament, s'ha manifestat amb aquestes paraules en l'acte de constitució de la delegació espanyola del grup socialistes al Parlament Europeu.

En la seva intervenció, no ha fet cap referència a les causes de la reculada electoral del PSOE, que ha passat de guanyar les europees de 2004 amb el 43,5% dels vots a perdre-les amb un 38,5%, davant el 42,2% del PP. Ha reconegut que el PP ha estat el vencedor i ha anunciat que els socialistes seran "exigents des del primer dia" perquè els eurodiputats populars compleixin "tot el que han promès".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.