Política

ICV recorda a l'Estat que "té pendent una forta inversió" que equipari Rodalies a Madrid

Herrera avisa que cal posar "condicions" a Renfe abans de renovar-li el contracte l'any que ve

ICV celebra el traspàs de Rodalies de Renfe a la Generalitat, però ha recordat al govern espanyol que "té pendent una forta inversió" en aquest servei que el "posi a l'altura de Madrid" i ha reclamat "posar condicions" a Renfe per decidir el 2011 si continua com operador del servei.

El secretari general d'aquesta formació, Joan Herrera, ha assegurat: "És un dia històric, però que no pensi el govern espanyol que amb això es treu el mort de sobre. Té un compromís d'inversió a la xarxa de ferrocarril convencional, perquè les vies continuen sent competència seva".

En aquest sentit, Herrera ha destacat que "amb el traspàs no tot començarà a funcionar immediatament", perquè aquest servei ha estat "abandonat durant dècades".

La transferència suposa que la Generalitat assumirà la titularitat de Rodalies des de l'1 de gener i que a partir de 2011 decidirà si confia o no en Renfe per continuar prestant aquest servei.

Herrera ha admès que "és difícil canviar d'operadora", però ha comentat que "s'han de posar condicions a Renfe" abans de prendre una decisió.

D'altra banda, el candidat d'ICV a la Generalitat ha reclamat el traspàs de Regionals de Renfe al govern català en un termini "relativament breu".

També ha comminat a l'Estat a augmentar el nombre de vies i el material mòbil disponible, i també ha reivindicat un augment del personal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.