Política

Reunió entre Montilla i Rajoy sense possibilitats d'acord sobre el TC

La trobada es produeix a petició del president de la Generalitat. El líder popular ha assegurat a Montilla que "l'escoltarà", però ja li ha dit que no comparteix les seves "reflexions i plantejaments"

El president de la Generalitat, José Montilla, i el líder del PP, Mariano Rajoy, s'entrevisten aquest dijous a Barcelona, en una reunió en què Montilla demanarà al líder popular que doni suport a la seva proposta de renovar el Tribunal Constitucional (TC).

Segons fonts del govern, a la reunió també es tractarà l'economia, i el president aprofitarà l'ocasió per exposar a Rajoy el model català de concertació econòmica, amb els anomenats pactes nacionals.

La reunió començarà a les 12.00 hores a la Generalitat i Rajoy participarà en un dinar amb militants del PP català. La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, també assistirà a la reunió.

La cita entre Rajoy i Montilla es produeix a instàncies del president de la Generalitat, que ha demanat formalment per carta al líder del PP una reunió per tractar l'Estatut i la renovació del TC.

En una altra carta, el president dels populars li ha assegurat que està disposat a escoltar-lo, però també li ha comunicat que no comparteix les seves "reflexions i plantejaments" sobre l'alt tribunal. A més, li ha expressat el seu desig d'abordar la "greu situació econòmica" de Catalunya.

La reunió es produeix una setmana després que el Parlament hagi aprovat una resolució en la qual es demana al TC que es declari incompetent per emetre sentència sobre l'Estatut, a més d'instar a renovar els quatre magistrats de l'alt tribunal el mandat dels quals va expirar el 2007. Aquesta iniciativa va tirar endavant amb els vots del tripartit i CiU.

La reunió es va acordar després d'una conversa que va mantenir Montilla amb Rajoy quan tots dos van coincidir en la cerimònia civil d'homenatge a l'expresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Joan Antoni Samaranch.

CiU i ERC s'han mostrat pessimistes davant de la possibilitat que la reunió serveixi perquè els populars retirin el seu recurs contra l'Estatut i afavoreixi la renovació del TC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.