Política

La policia neutralitza un paquet sospitós a l'aeroport de Milà

L'objecte, que no contenia explosius, ha estat localitzat als lavabos de la terminal en el context de reforçament de la seguretat en la navegació aèria i ha provocat l'alarma

La policia ha neutralitzat un paquet sospitós a l'aeroport de Malpensa, a Milà, aquest dimarts al matí.  L'alarma ha estat donada pel personal de neteja que havia trobat un paquet quadrat del que penjaven fils i enganxat amb cinta adhesiva al lavabo d'homes, però no tenia explosius.

El ministre de Defensa, Ignazio La Russa, en una entrevista telefònica amb l'informatiu dek segon canal de la RAI ha destacat que es tractava d'una falsa alarma i que no volia contribuir a crear "cap psicosi amb l'alarma de terrorisme". El ministre ha afegit que "en aquest segle haurem d'acostumar-nos a viure amb el perill del terrorisme, sobretot aquestes festes de Nadal, quan hi ha tanta gent que viatja per una festa cristiana que pot atraure encara més l'atenció dels terroristes".

Fonts de la policia de fronteres de l'aeroport citades per l'agència de notícies italiana Ansa han explicat que el paquet feia uns vint centímetres per deu i tenia l'aspecte de contenir un detonador i un receptor de ràdio.

"S'ha trobat un paquet abandonat als lavabos prop de l'àrea de facturació 10 i 11 de la Terminal 1", ha informat un portaveu de la societat gestora de l'aeroport (SEA). "La policia ha intervingut immediatament i ha fet evacuar la gent de la zona i els artificiers han fet explotar el paquet", ha afegit la mateixa font. Les operacions de facturació han estat traslladades a altres dependències del mateix aeroport mentre s'ha produït la intervenció dels artificiers i això ha fet innecessari interrompre l'activitat dels passatgers.

L'alerta de bomba s'ha produït en el context de reforçament de la seguretat als aeroports arran de l'intent fallit d'atemptat en un avió de la companyia Delta Airlines entre Amsterdam i Detroit, per part d'un nigerià musulmà, divendres passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona