Política

El PSC dóna un "suport ple" a Hereu com a candidat a l'alcaldia de Barcelona

La direcció del partit posa el cessat Carles Martí com a responsable de rellançar la formació per a les pròximes eleccions municipals

La direcció del PSC ha fet costat a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i ha proclamat rotundament que té tot el seu suport per continuar com a cap de llista a les eleccions municipals de 2011. L'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona ha patit una remodelació provocada per la polèmica gestió de la consulta sobre la Diagonal, concretada amb el nomentament de Jordi William Carnes com a primer tinent d'alcalde, en substitució de Carles Martí

El cap de campanya dels socialistes catalans, Jaume Collboni, ha explicat aquest dilluns que "Hereu és el millor candidat que tenim. És l'únic candidat i té tot el suport del PSC", ha dit, després que algunes formacions del consistori barceloní l'han instat a dimitir pel resultat de la consulta sobre l'ordenació urbanística de la Diagonal.

Sobre la decisió d'Hereu de destituir el primer teniente d'alcalde, Carles Martí, Collboni ha donat suport a la mesura, tot i que també ha remarcat que, per als socialistes, Martí és una "persona estimada", que té el suport del partit, i que estarà al capdavant de la formació de Barcelona. Carles Martí va ser cessat diumenge després de ser el responsable d'impulsar la consulta popular sobre la reforma de la Diagona que s'ha saldat amb una participació molt baixa, amb diverses incidències i amb un resultat que contradiu les expectatives del govern municipal.

Collboni ha donat suport al gest d'"autoritat" d'Hereu i ha suggerit que el president català i primer secretari del PSC, José Montilla, va estar informat de les intencions de l'alcalde, que en destituir Martí va provocar una gran inquietud i sorpresa en els quadres de la federació del PSC de Barcelona. La federació reunirà aquest mateix dilluns a la tarda el seu comitè territorial, que engloba l'executiva local i els regidors de l'Ajuntament de Barcelona, amb l'objectiu d'analitzar la situació. Els últims esdeveniments han fet que Hereu anunciés que el relleu de Martí en la primera tinència d'alcaldia és Jordi Williams Carnes, fins ara tercer tinent d'alcalde i responsable de l'àrea econòmica de l'ajuntament.

Collboni ha confirmat que Carles Martí seguirà al capdavant de la federació del PSC a Barcelona com a primer secretari i que serà la persona que, malgrat deixar l'activitat municipal, haurà de liderar la pròxima campanya d'Hereu.

Els socialistes catalans han assumit que "les coses no han anat bé" en la consulta sobre la reforma de la Diagonal, però han recordat que la decisió de tirar-la endavant no va ser només del PSC, sinó de tots els grups municipals, excepte del PP d'Alberto Fernández Díaz.

En aquest sentit, Collboni ha acusat el líder municipal de CiU, Xavier Trias, de practicar la "covardia política" perquè, ha subratllat, "havent donat el seu suport a la consulta li ha faltat temps per sortir corrent". "Trias defuig la seva responsabilitat", ha afegit Collboni, que ha comparat l'estil de Trias amb el del president de CiU, Artur Mas, perquè, a parer seu, "fan el que sigui en campanya i tot val" per guanyar unes eleccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.