Política

Laporta considera que no es pot ser president del Barça sense ser catalanista

En un nou llibre, que surt a la venda aquest dilluns, carrega contra els qui l'acusen d'usar el el club de trampolí polític

El president del F.C. Barcelona, Joan Laporta, defensa en un nou llibre que surt a la venda demà el seu dret a mostrar "sense complexos" el seu catalanisme i a "exposar" els seus "sentiments nacionals", a la vegada que critica a aquells que l'acusen d'utilitzar el club com a "trampolí" per a la seva carrera política.

"Qui s'atorga el dret suprem de demanar que el president de l'entitat social catalana amb més projecció internacional sigui algú políticament neutre?", es pregunta Laporta en el text.

En l'obra Un somni per als meus fills (Angle Editorial), el mandatari barcelonista, que estudia la possibilitat de presentar-se a les pròximes eleccions catalanes, diu que "no hauria de ser motiu d'escarafalls" que el màxim mandatari del club faci gala del seu catalanisme.

"Potser hauria de ser-ho si arribés a donar-se el cas que un president del Barça fos poc sensible amb la qüestió d'un país, Catalunya, que dóna sentit a les essències de l'entitat", afegeix.

Segons Laporta, Catalunya "dóna sentit a les essències" del club blaugrana i afegeix: "Des del Barça contribuïm al país".

Així, apunta que "no sembla cap casualitat que aquells presidents que al llarg de la història han mostrat el seu catalanisme sense complexes hagin estat els més perseguits" i cita el fundador del club, Joan Gamper; Josep Sunyol i Garriga, afusellat pels franquistes el 1936; i Agustí Montal, president entre el 1969 i el 1977.

Segons alguns fragments del llibre, el dirigent barcelonista qualifica de "molt respectable" que "altres presidents d'altres entitats esportives" hagin manifestat en un passat un "sentiment patriòtic cap al seu país".

Crítics amb Laporta
Un dels més explícits en demanar a Laporta que no es prodigui tant a fer declaracions polítiques mentre segueixi al comandament del club blaugrana ha estat el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que fins i tot li va recomanar no encapçalar la manifestació de signe independentista en l'última la Diada Nacional de Catalunya.

De la seva banda, al gener, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, també es va mostrar contrària a les activitats polítiques de Laporta i el va convidar a abandonar la presidència del FC Barcelona "si vol presentar-se a les eleccions catalanes".

A més, en el seu llibre, el dirigent culé opina que Catalunya és un país amb "grans possibilitats" gràcies al seu esperit "històricament treballador" i que "només" els catalans decidiran "que aquest poble visqui en llibertat, igualtat i fraternitat".

Laporta assegura que no sap si tornaria a presentar-se a la presidència del F.C. Barcelona i elogia la figura del seu pare, ja mort, de qui diu que li queda el consol que no haurà de "patir els atacs que he rebut, i que rebré, per la meva manera de ser i de pensar". També indica que si s'hagués de quedar amb només un aspecte del canvi que s'ha produït al club durant el seu mandat, des del 2003, es decantaria per "la vessant humana de l'entitat".

"Hem estat capaços de crear una nova dimensió del Barça", escriu Laporta, que també assegura que les decisions que s'han pres no només han donat prestigi al club, sinó també a Catalunya.

Un somni per als meus fills, que surt a la venda aquest dilluns, es pot trobar a les llibreries en català i en castellà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.