Política

Vic reactiva el debat polític de la immigració

El PP vol debatre sobre els “límits” de l’acollida i el PSOE pretén un debat serè

El cas del padró de Vic va desfermar ahir, ja de forma clara i evident, el debat polític sobre la regulació de la immigració, tema que apunta a estrella dels imminents processos electorals. En aquesta línia es va pronunciar la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que va reclamar al PSOE debatre sobre “els límits” d’acollida d’immigrants.

Des de les files socialistes van posicionar-se dos ministres, la secretària d’Estat d’Immigració i la portaveu del partit. Tots van coincidir a demanar un debat serè i a evitar els “conats que alimenten el racisme o que busquen l’oportunisme amb rèdits electorals”, segons va dir Consuelo Rumi. Més condescendent va ser el ministre Corbacho, que va reconèixer a Vic haver estat “un bon exemple de govern del fenomen de la immigració”.

El mateix elogi de Vic va fer el màxim responsable de CiU, Artur Mas, que després va passar a criticar la gestió de Rodríguez Zapatero en aquest cas per afirmar que està en perill la salut o l’educació dels immigrants. Zapatero, però també Mas, van ser objecte de la crítica del president d’ERC, Joan Puigcercós, que els va responsabilitzar igualment tots dos. “L’Estat legisla molt però és molt frívol perquè no hi posa prou diners”, va dir.
Per la seva part, el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, va demanar al govern central que estigui atent per evitar nous casos com Vic, mentre que SOS Racisme va acusar l’alcalde vigatà de “buscar rèdits polítics”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.