Política

El líder d'un corrent de CDC es passa al Reagrupament de Joan Carretero

Joan Fonollosa, líder de Conferències Democràtiques de Catalunya, ho anuncia a l'AVUI

Joan Fonollosa, president del corrent Conferències Democràtiques de Catalunya i exconseller nacional de Convergència Democràtica, encapçala el procés d'afiliació de militants de CDC al Reagrupament.Cat de Joan Carretero. Fonollosa es postula per entrar a formar part de l'òrgan de direcció de Reagrupament que dissabte que ve celebrarà a Barcelona la seva assemblea constituent, segons anuncia en el seu blog de l'AVUI.cat.

Joan Fonollosa va ser el promotor, l'11 de setembre de 2008, de les Conferències Democràtiques de Catalunya que tenen com a objectiu contribuir a la independència de Catalunya com a Estat dins de la Unió Europea. En aquells moments, el col·lectiu apostava per CDC com “l'eina política més potent de què disposa Catalunya” per assolir l'objectiu de la independència en el marc de la Casa Gran del Catalanisme que va impulsar Artur Mas.

Això no obstant, la darrera reunió del col·lectiu del passat 27 de setembre va fer un gir en la seva línia estratègica. El grup encapçalat per Joan Fonollosa constata que “les coses no han anat com es desitjava, sinó més aviat en la direcció que alguns companys, malauradament encertats, ja preveien”. Aquesta situació, segons el comunicat de  Conferències  Democràtiques de Catalunya, ha posat de manifest “el desencís per l’actitud de la direcció de CDC, alhora que anava creixent l’opinió que l’aposta per CDC era errònia i que l’adequada era Reagrupament”.

El col·lectiu denuncia “l’actitud passiva de CDC després de la consulta democràtica celebrada per iniciativa popular a Arenys de Munt i que serà seguida per altres poblacions de tot Catalunya” i lamenta la manca de recepció i fins i tot l'“hostilitat” a les seves propostes per part de la direcció de CDC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Robert F. Kennedy Jr. suspèn la seva campanya i dona suport a Trump

Barcelona
Hongria

Un eurodiputat del Fidesz dimiteix després d’agredir una dona

Barcelona
política

La parella de Sílvia Paneque renuncia com el seu cap de gabinet després de la polèmica

barcelona
Amèrica Llatina

La fiscalia veneçolana cita González Urrutia per una investigació penal

Barcelona
Estat espanyol

Puente cessa dos alts càrrecs de Transports investigats en el cas Koldo

Barcelona
afganistan

Els talibans prohibeixen el so de la veu femenina en públic

barcelona
Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona
europa

Alemanya celebrarà eleccions generals a la tardor de 2025

barcelona