Política

CiU fa el programa electoral a 14 mesos de les eleccions

Engega el procés amb el nou mètode de treballar les propostes amb les entitats de cada sector de la societat

CiU ha començat aquesta setmana els treballs per elaborar el programa nacionalista de cara a les eleccions catalanes, 14 mesos abans que se celebrin els comicis si s’exhaureix la legislatura. La direcció de CiU no preveu cap avanç electoral perquè creu que cap membre del tripartit trencarà el govern, però ha decidit engegar la preparació del programa amb més antelació que altres vegades perquè utilitza un nou mètode de treball. Artur Mas vol treballar les propostes amb entitats de cada sector de la societat, en reunions de treball. CiU ja havia assajat aquest mètode en altres comicis, però ara l’està portant a la màxima intensitat.

Canvi polític
Fonts de CiU apunten que d’aquesta manera volen enriquir la proposta electoral nacionalista, i també esperen aconseguir una gran sintonia en la necessitat d’un canvi polític a Catalunya. Per això les trobades se celebraran amb discreció, ja que algunes de les entitats demanen reserva. CDC ja té en marxa des de fa mesos una taula de l’automoció, que inclou les principals empreses del sector, i també una segona d’entitats socials, en la qual participen entitats com Caritas, la Creu Roja i la Fundació Engrunes, entre d’altres. Amb aquestes, abans de l’estiu, va posar en marxa una campanya de recollida d’aliments per ajudar les persones més afectades per la crisi econòmica a Catalunya.

CiU també preveu plantejar el seu programa als sindicats catalans, amb algun dels quals, a més, presentarà ben aviat la reivindicació de mesures conjuntes contra la crisi econòmica. Seran propostes sobre les quals tant el sindicat implicat com CiU estan d’acord i volen fer pressió conjuntament. La direcció nacionalista considera el diàleg amb els sindicats de gran interès, ja que amb això vol donar un perfil més progressista a la seva oferta electoral, un cop descartades accions de l’anterior campanya com ara prometre davant notari que no pactarien amb el PP al govern català. CiU manté molt bones relacions amb la UGT. La dirigent d’aquest sindicat Neus Munté és alhora membre del comitè executiu de Convergència. A la UGT ocupa el càrrec de secretària de política institucional.

Programa del PSC
Els socialistes catalans ja van començar al maig l’elaboració del nou programa marc, del qual hauran de sortir les propostes electorals del PSC per a la propera dècada. El text es fa a partir dels treballs de 28 grups, que estan integrats per militants i experts externs en diverses matèries. Cada grup es divideix per temes, informa Mayka Fernández. El coordina Jaume Collboni, responsable de programes i acció sectorial del partit. Els socialistes tenen en compte les resolucions del congrés del partit de l’any passat i del document Nou Impuls, que van elaborar l’any 2007. Amb el programa marc pretenen preparar el debat ideològic per donar resposta als nous reptes de Catalunya a mitjà termini. És a dir, quin model de justícia o de sanitat volen. D’aquí emanaran els programes per a les diverses cites electorals. I no preveuen tenir enllestit el dels comicis catalans fins que estigui a prop la data de la convocatòria.

La primera fase del document marc es tancarà al novembre i es deixa per a la primavera l’aprovació definitiva del redactat. Aquesta setmana l’executiva del partit va acordar que portaria la regulació de la prostitució a Catalunya al seu programa per a les eleccions catalanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Nord Stream compromet Ucraïna

Berlín
Gemma Panella i Guilana
Cap de l’oposició a La Cellera de Ter (Cellera Acció Municipal- CAM)

“Voldríem tenir espais on participar i ser constructius”

La Cellera de Ter
Pròxim Orient

Almenys vuit ferits per bombardejos israelians a la Vall de la Bekaa

Barcelona
ESTATS UNITS

Manifestacions propalestines en l’inici de la convenció demòcrata

BARCELONA
política

Puigdemont tampoc apareix a Prada

prada
Guerra a Gaza

Israel avala la proposta dels EUA i Blinken insta Hamàs a fer el mateix

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a la regió russa de Kursk amb la destrucció d’un nou pont

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona