Política

Tarragona reclama demà la capitalitat de la seva vegueria en una manifestació

Ciutadans i entitats tarragonines es concentraran a les 13.00 hores davant de la Catedral per reivindicar la capitalitat de la futura vegueria, que es disputa amb Reus

Ciutadans i entitats de Tarragona es concentraran aquest dimecres a les 13.00 hores davant de la Catedral per reivindicar la capitalitat de la futura vegueria de la seva regió, que es disputa amb Reus. La mobilització està convocada per l'Ajuntament i l'associació Mou-te per Tarragona, amb el suport d'entitats ciutadanes.

El mateix Ajuntament de Tarragona i diversos representants de la societat civil han lliurat avui mateix a la delegació del govern de la Generalitat les al·legacions i firmes dels ciutadans que s'han adherit al manifest de suport a la capitalitat de Tarragona i a posar el nom de la ciutat a la vegueria. De moment, han signat unes 300 entitats.

El tinent d'alcalde de relacions ciutadanes, Manel López Pasca, ha afirmat avui mateix que la disputa entre Tarragona i Reus pel nom de la seva vegueria està per sobre d'ideologies polítiques, tenint en compte que en les dues ciutats hi governa el PSC i estan defensant postures contràries.

"Des de l'Ajuntament tenim clar que tenim l'obligació amb el partit, però quan es parla de Tarragona, això està per sobre del partit i de tot", ha afirmat.

També ha assegurat que arribaran fins a "on calgui per defensar Tarragona i la seva capitalitat".

"El nostre deure és la ciutat i els tarragonins, per sobre de partits i de tot, ho tenim ben clar", ha afegit el tinent d'alcalde.

López Pasca ha mostrat la seva "sensació personal" que la Generalitat acabarà deixant el seu projecte de llei de vegueries "a sobre de la taula", amb la polèmica territorial que està generant l'avantprojecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.